Leasing: Τι κερδίζω, τι να προσέξω;

Leasing: Τι κερδίζω, τι να προσέξω;

Το leasing κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι να προσέξετε.

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μολονότι η ελληνική αγορά δεν είναι η πλέον ώριμη της Ευρώπης, η τάση εγκατάλειψης του παραδοσιακού μοντέλου ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου και της υιοθέτησης πιο ευέλικτων μορφών κατοχής και χρήσης ενός τετράτροχου έχει αποκτήσει μια υπολογίσιμη δυναμική.

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιζητούν μια πιο… χαλαρή και ως εκ τούτου ξέγνοιαστη σχέση με το αυτοκίνητό τους, επιλέγοντας την καταβολή ενός προσυμφωνημένου μηνιαίου μισθώματος, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται μόνο το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης ενός οχήματος αλλά και τα έξοδα τα οποία προκύπτουν κατά τη διάρκεια αυτής της συμβίωσης.

Οι παροχές που προσφέρει ένα πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης ποικίλλουν και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στα θέλω του υποψήφιου πελάτη. Ενδεικτική της ευελιξίας που προσφέρει η επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι η δυνατότητα αλλαγής αυτοκινήτου πριν λήξει η προσυμφωνημένη περίοδος, ώστε ο χρήστης να έχει πάντα στη διάθεσή του εκείνο το αυτοκίνητο που συμβαδίζει με το επαγγελματικό ή το οικογενειακό status του.

Πέρα από τη δεδομένη ευελιξία ενός προγράμματος leasing, ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι για την έναρξη του μισθώματος και της χρήσης του οχήματος δεν απαιτείται ένα σημαντικό ποσό, όπως αυτό που συνήθως καταβάλλεται στην περίπτωση αγοράς, αλλά μόνο μια προκαταβολή της τάξης των 4.000 ή 5.000 ευρώ.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που ένα πρόγραμμα leasing προβλέπει ακόμα και μηδενική προκαταβολή, επιλογή η οποία αυξάνει το ποσό του μηνιαίου μισθώματος. Προσαρμόσιμη είναι και η διάρκεια της μίσθωσης ενός οχήματος, ξεκινώντας από τους 36 μήνες και φτάνοντας έως και τους 60 μήνες, ενώ πλήθος επιλογών υπάρχουν και μετά το πέρας του συμβολαίου ανάμεσα στον χρήστη και την εταιρεία μίσθωσης.

Στο γιατί να επιλέξει κανείς τη μίσθωση αντί της αγοράς απαντά και η καλύτερη διαθεσιμότητα των μοντέλων που διαθέτει μια εταιρεία στον στόλο της, όπως άλλωστε και τα σημαντικά φορολογικά οφέλη, τα οποία προκύπτουν για τους επαγγελματίες. 

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το κόστος του μισθώματος και ως εκ τούτου της χρήσης του αυτοκινήτου είναι σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου, ενώ στη λήξη του ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει το νέο του αυτοκίνητο ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες σύγχρονων και αποδοτικών αυτοκινήτων, τα οποία προσφέρουν τα μέγιστα σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Η παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου, η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, ο αυστηρός προγραμματισμός των service και της αντικατάστασης των ελαστικών και η απαλλαγή από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση συμπληρώνουν τον μακρύ κατάλογο με τις παροχές ενός προγράμματος μακροχρόνιας μίσθωσης.

Leasing: Τι κερδίζω, τι να προσέξω;-1

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ LEASING

Tο πλήθος των επιλογών μακροχρόνιας μίσθωσης που προσφέρονται στην ελληνική αγορά απαιτεί από τον επαγγελματία ή τον ιδιώτη να πραγματοποιήσει μια εκτενή έρευνα πριν καταλήξει σε εκείνο το πρόγραμμα και το αυτοκίνητο που του ταιριάζει.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή της εταιρείας που θα επιλέξει να συνεργαστεί για τα επόμενα χρόνια, η συνέπεια της οποίας και η υποστήριξή της θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία του χρήστη. Τα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου μίσθωσης είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει τριβές στη σχέση των δύο μερών, καθώς εκεί μπορεί να κρύβονται κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει κανείς με το όχημα, οι όροι κάλυψης ζημιών, ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των μισθωμάτων, οι όροι επιστροφής του αυτοκινήτου μετά τη λήξη του συμβολαίου, κ.λπ.

Τέλος, το γεγονός ότι με τη διαδικασία του leasing η σχέση μας με το αυτοκίνητο δεν είναι μόνιμη δεν σημαίνει ότι αυτό καθιστά πιο εύκολη την επιλογή του, καθώς η συμβίωση με ένα αυτοκίνητο που δεν ταιριάζει και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μας μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή. Οφείλουμε, λοιπόν, να επιλέξουμε προσεκτικά το όχημα που πρόκειται να μισθώσουμε, ξεκινώντας από τις προσφορές που κατά καιρούς δημοσιεύουν όλες οι μεγάλες εταιρείες leasing και καταλήγοντας ενδεχομένως σε πιο εξατομικευμένες προτάσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT