Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ford-mustang-mach-e-ηλεκτρίζει-με-την-παρουσία-της-562138009

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της

Το πνεύμα των Mustang βρίσκεται “μπολιασμένο” μέσα στην αμιγώς ηλεκτρική Mach-E, χαρίζοντας πρωτόγνωρες ανέσεις, εμπνευσμένη οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης σε μια κομψή σιλουέτα ενός coupe SUV.

Μετά από 55 χρόνια, η Ford εμπλούτισε την γκάμα των Mustang της με την εντυπωσιακή Mach-E και εναρμονίζεται απόλυτα με την τάση την εποχής, που στόχος είναι το μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Αυτό επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία με το ηλεκτρικό και ατίθασο άτι, το οποίο αφενός κόβει την ανάσα με τις επιδόσεις του, αφετέρου χαρίζει έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση (Μικτός Κύκλος).

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της-1

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh). H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπής. Αυτή μπορεί να επιταχύνει και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, αλλά και οι “βασικές” εκδόσεις μπορούν να εκπλήξουν με τις επιδόσεις τους, μιας και σημειώνουν το “100άρι” από 5,1 έως και 6,2 δευτερόλεπτα.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της-2

Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα (πρωτόκολλο WLTP) για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση, και μέχρι 540 km για την τετρακίνητη Mustang Mach-E και την έκδοση First Edition.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της-3

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία μπορούν να προσθέσουν κατά μέσο όρο αυτονομία 107 km με φόρτιση περίπου 10 λεπτών. Τόσο οι πισωκίνητες όσο και οι τετρακίνητες εκδόσεις με extended-range μπαταρία ανακτούν ενέργεια για την πλήρωση του συσσωρευτή από το 10% στο 80% μέσα σε 45 λεπτά.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα ελέγχει από την… παλάμη του χεριού του. Πώς; Με το FordPass. H νέα Mustang Mach-E υποστηρίζεται μέσω της εφαρμογής FordPass από ένα κορυφαίο οικοσύστημα που προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Το διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μπορεί να εντοπίζει τα σημεία που βρίσκονται οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού παροτρύνοντας τους οδηγούς της νέας Mustang Mach-E να φορτίσουν στα πιο βολικά για αυτούς σημεία, ώστε να μην ανησυχούν για το υπόλοιπο της αυτονομίας.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της-4

Η συνεισφορά της προηγμένης εφαρμογής FordPass επιτρέπει σε κάθε οδηγό να έχει κυριολεκτικά στα… χέρια του τη νέα Mustang Mach-E ελέγχοντας μέσω του κινητού του τηλεφώνου εύκολα και γρήγορα από απόσταση μια σειρά παραμέτρων του οχήματος – όπως είναι για παράδειγμα η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Την ίδια στιγμή, με το Intelligent Range το άγχος της αυτονομίας αποτελεί παρελθόν, καθώς το σύστημα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρίζει με την παρουσία της-5

H μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης προστατεύoνται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 2 χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή