Formula 1: Ο Ρικιάρντο στη Red Bull ως τρίτος οδηγός για το 2023

Formula 1: Ο Ρικιάρντο στη Red Bull ως τρίτος οδηγός για το 2023

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Red Bull επιβεβαίωσε την επιστροφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο στην ομάδα, με την οποία πανηγύρισε τη νίκη σε επτά γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, ως τρίτος οδηγός για το 2023. Υπενθυμίζεται ότι ο Αυστραλός οδηγός έλυσε το συμβόλαιό του με τη McLaren, το οποίο είχε ισχύ γι’ ακόμη ένα χρόνο, προκειμένου να κάνει… χώρο στη βρετανική ομάδα για τον συμπατριώτη του, Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος θα είναι ο «ομόσταυλος» του Λάντο Νόρις το 2023.

Ο 33χρονος Ρικιάρντο, ο οποίος μετράει οκτώ νίκες στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα, καθώς επικράτησε και στο ιταλικό γκραν πρι του 2021, όπου η McLaren πανηγύρισε το «1-2», επιστρέφει στη Red Bull για να βοηθήσει στις δοκιμές, τη δουλειά στον προσομοιωτή, καθώς και κάποιες διαφημιστικές δραστηριότητες.

Ο “Honey Badger”, όπως είναι το προσωνύμιο του Ρικιάρντο, έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα το 2011 με την HRT, ωστόσο την επόμενη χρονιά έγινε μέλος της «οικογένειας» της Red Bull, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Toro Rosso (σ.σ. νυν AlphaTauri). Το 2014 πήρε… προαγωγή στη Red Bull, όπου έμεινε μέχρι το 2018 και στο διάστημα αυτό είχε «ομόσταυλους» τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντανιίλ Κβιάτ και Μαξ Φερστάπεν. Τη διετία 2019-20 «έτρεξε» στη Φόρμουλα Ένα με τη Renault (σ.σ. νυν Alpine), ενώ το διάστημα 2021-22 ήταν στη McLaren, όπου δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει εμφανίσεις ανάλογες του Λάντο Νόρις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή