Οι εταιρικές πωλήσεις στηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου

Οι εταιρικές πωλήσεις στηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου

Το 2023 οι εταιρικές πωλήσεις σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το leasing και γενικότερα οι εταιρικές πωλήσεις αποτελούν αυτή τη στιγμή τον κύριο πυλώνα στήριξης της ελληνικής αγοράς αυτοκίνητου.

Έχοντας ως κύρια βάση την αξιοσημείωτη ανάπτυξη των εταιρικών πωλήσεων (leasing και rent-a-car), οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας εμφανίζουν το 2023 μια σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2022. Ειδικότερα, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου είναι το καλύτερο για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου εδώ και παραπάνω από μια 10ετία, αφού έχουν ταξινομηθεί 20.488 καινούργια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 46,2% συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Τα 11.436 από τα παραπάνω αυτοκίνητα αφορούν σε εταιρικές ταξινομήσεις, αντιπροσωπεύοντας έτσι το 55,8% όλων των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας. Συγκριτικά με το πρώτο δίμηνο του 2022, οι εταιρικές πωλήσεις έχουν αυξήσει το νούμερό τους κατά 78% -ένα πολύ εντυπωσιακό ποσοστό.

Οι εταιρικές πωλήσεις στηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου-1
Το 2023 οι εταιρικές πωλήσεις σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή πορεία της αγοράς των εταιρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, εν όψει και ενός καλοκαιριού όπου όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας, αυξάνοντας κατά συνέπεια και τις ανάγκες για αυτοκίνητα που θα εξυπηρετήσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον αυτού, αυξημένες αναμένονται να είναι και οι μηνιαίες ταξινομήσεις των leasing οχημάτων, αφού υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα εν αναμονή για να
παραδοθούν στους νέους τους ιδιοκτήτες, μιας και την προηγούμενη διετία υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις στην παραγωγή και κατά συνέπεια στις παραδόσεις τους. Πλέον, τα περισσότερα από τα προβλήματα της παραγωγής φαίνονται να ξεπερνιούνται και οι
ελληνικές αντιπροσωπείες αναμένουν να παραλάβουν τα αυτοκίνητα που είναι προς παράδοση στους πελάτες τους, ώστε να επιστρέψει μετά από 3 χρόνια η αγορά σε μια κανονική ροή. Μειώσεις αναμένουμε μέσα στη χρονιά και για τους χρόνους αναμονής όλων
των καινούργιων παραγγελιών των leasing πελατών, αφήνοντας στην άκρη φαινόμενα των προηγούμενων μηνών όπου για να παραλάβει κάποιος το νέο του εταιρικό αυτοκίνητο έπρεπε να περιμένει ακόμη και πάνω από 12 ή έως και 18 μήνες. Αυτή τη στιγμή, ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί αισθητά, ενώ σε όλες τις εταιρείες leasing της χώρας μπορεί κανείς να βρει ακόμη και ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, ώστε να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του.

Οι μάρκες που προτιμούν οι εταιρικές πελάτες

Οι εταιρικές πωλήσεις στηρίζουν την αγορά αυτοκινήτου-2
Πρώτη σε εταιρικές πωλήσεις μάρκα στην Ελλάδα είναι η Opel, η οποία έχει καταφέρει να επιτύχει μια πολύ καλή επίδοση.

Είναι σημαντικό να δούμε ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι οι πρώτες σε πωλήσεις της αγοράς στις εταιρικές πωλήσεις και το ποιες μάρκες προτιμούν οι πελάτες του leasing αλλά και των rent-a-car. Το πρώτο δίμηνο του 2023 λοιπόν η πιο δημοφιλής εταιρεία στο κομμάτι του fleet είναι η Opel, με 1.935 πωλήσεις και μερίδιο που αγγίζει το 17% επί συνόλου εταιρικών ταξινομήσεων, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Peugeot με 1.662 αυτοκίνητα και τρίτη η Citroen με 1.425 ταξινομήσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και οι τρεις παραπάνω μάρκες διαθέτουν μοντέλα με σχεδόν κάθε τύπου καυσίμου (βενζίνη, diesel, υβριδικό, plug- in υβριδικό, ηλεκτρικό), κάτι που αναζητά η αγορά των εταιρικών/leasing αυτοκινήτων ώστε να καλύψει την ανάγκη του κάθε υπάλληλου και τμήματος.

Οι πρώτες 10 εταιρείες σε πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων:

1. Opel: 1.935 πωλήσεις
2. Peugeot: 1.662 πωλήσεις
3. Citroen: 1.425 πωλήσεις
4. Toyota: 715 πωλήσεις
5. Volkswagen: 576 πωλήσεις
6. Ford: 520 πωλήσεις
7. Renault: 470 πωλήσεις
8. BMW: 457 πωλήσεις
9. Audi: 402 πωλήσεις
10. Fiat: 333 πωλήσεις

Στις πωλήσεις των premium εταιρειών, προηγείται αυτή τη στιγμή η BMW με 457 ταξινομήσεις εταιρικών αυτοκινήτων, ακολουθούμενη με 402 πωλήσεις από την Audi και με 296 πωλήσεις από τη Mercedes. Επιπλέον των παραπάνω, ως εταιρικά αυτοκίνητα έχουν ταξινομηθεί το 2023 στην Ελλάδα 1 Lotus, 2 Maserati, 22 Porsche και 71 καινούργια Tesla.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή