Η Toyota ανακαλεί 1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω ελαττωματικού συστήματος αερόσακων

Η Toyota ανακαλεί 1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω ελαττωματικού συστήματος αερόσακων

Ποια μοντέλα και ποια χώρα αφορά.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τoyota ανακοίνωσε χθες την ανάκληση 1 εκατομμυρίου οχημάτων λόγω ελαττώματος που ενδέχεται να προκαλεί τη μη ενεργοποίηση των αερόσακων, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η ανάκληση αφορά μια σειρά μοντέλων των Toyota και Lexus στις ΗΠΑ, ετών κατασκευής από το 2020 έως το 2022. Μεταξύ των ανακληθέντων, περιλαμβάνονται τα Toyota Avalon, Camry, Highlanders, RAV4, Siennas και Corolla, καθώς και κάποια από τα υβριδικά τους μοντέλα. 

Τα οχήματα υπό ανάκληση φέρουν αισθητήρες στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν σφάλμα κατασκευής. Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα το σύστημα αερόσακου να μην αναγνωρίζει το σωστό βάρος του επιβάτη και, συνεπώς, να μην ενεργοποιείται σε ορισμένα είδη τροχαίων.

Οι αντιπρόσωποι της Toyota και της Lexus θα ελέγξουν τους αισθητήρες του συστήματος ταξινόμησης επιβατών (OCS) και θα αντικαταστήσουν τους ελαττωματικούς, χωρίς επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες. Η Toyota θα ενημερώσει τους πελάτες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2024 εάν τα αυτοκίνητά τους εμπίπτουν στην ανάκληση.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη ανάκληση για την Toyota τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS News. Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακάλεσε 1,9 εκατ. σπορ οχήματα γενικής χρήσης RAV4 στις ΗΠΑ υπό τον κίνδυνο μετατόπισης των μπαταριών, κατά τη διάρκεια απότομων στροφών, και ενδεχόμενης πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή