Τα πλεονεκτήματα της χρονομίσθωσης ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος

Τα πλεονεκτήματα της χρονομίσθωσης ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος

Βάζοντας το leasing στην πρίζα

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η δέσμευση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να σας δημιουργεί ανασφάλεια. Επιλέγοντάς το όμως μέσω leasing, ξεχνάτε τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, το άγχος της μεταπώλησης του αυτοκινήτου και έχετε πάντα ένα νέο, τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο. Η στροφή στην πράσινη μετακίνηση αποτελεί προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και το leasing συνιστά τον πλέον κατάλληλο, εναλλακτικό τρόπο να οδηγεί κανείς αυτοκίνητο, χωρίς την ανάγκη εκταμίευσης ενός μεγάλου ποσού που συνεπάγεται η αγορά του και, ταυτόχρονα, με τους πιο ευνοϊκούς όρους μακροχρόνιας ενοικίασης. 

Στην περίπτωση της επιλογής μέσω leasing ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκύπτουν επιπλέον οφέλη σε σχέση με αυτά των παραδοσιακών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πρώτο και κυριότερο έχει να κάνει με το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο είναι υψηλότερο σε σχέση με ένα άλλου τύπου κίνησης αυτοκίνητο. Παράλληλα, λόγω της ταχύτερης απαξίωσης των οχημάτων του είδους, στο πέρασμα των ετών ο ιδιοκτήτης του θα χάσει περισσότερα χρήματα, αφού η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης μας φέρνει συνεχώς νέα, πιο αποδοτικά και ανθεκτικά μοντέλα. Με το leasing ο κίνδυνος αυτός αποφεύγεται, αφού δεν απαιτείται η εκταμίευση ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού, που δύσκολα θα αποσβεστεί σε περίπτωση που πωληθεί το αυτοκίνητο.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί και η δυνατότητα χρήσης του για μια δοκιμαστική περίοδο από τον οδηγό. Ο τελευταίος μπορεί να απολαύσει όλα τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας και να ελέγξει εάν του ταιριάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην καθημερινότητά του, χωρίς να χρειάζεται και πάλι να εκταμιεύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θα απαιτούνταν σε περίπτωση αγοράς του αυτοκινήτου.

Φυσικά, η επιλογή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω leasing χαρίζει και πολλά φορολογικά οφέλη, καθώς, λόγω των μηδενικών ρύπων τους, τα ηλεκτρικά οχήματα απαλλάσσουν τον χρήστη από την επιβάρυνση του εισοδήματός του στην περίπτωση που η Λιανική Τιμή Προ Φόρων είναι κάτω από 40.000 ευρώ. Αν κοστίζει παραπάνω, και πάλι η επιβάρυνση είναι σημαντικά χαμηλότερη από ένα όχημα με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου. Πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αποτελεί και το όφελος που προκύπτει από τις διατάξεις του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το οποίο προσφέρει επιδότηση έως 8.000 ευρώ στην αξία του οχήματος, επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε νησιά, αλλά και επιδότηση 400 ευρώ για την προμήθεια φορτιστή για το όχημα.

Leasing και για υβριδικά αυτοκίνητα

Εκτός όμως από τις αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις, το leasing προσφέρει πολλές επιλογές και σε υβριδικά οχήματα, τα οποία έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Πρόκειται για αυτοκίνητα που προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και φυσικά είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Τα υβριδικά οχήματα διαθέτουν διαφορετικές δυνατότητες και τεχνολογίες και μπορούμε να τα κατατάξουμε σε τρεις κατηγορίες: ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά, plug-in υβριδικά.

Στα ήπια υβριδικά το παραδοσιακό μοτέρ εσωτερικής καύσης (συνήθως βενζίνης) συνοδεύεται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα έως 48 Volt, το οποίο το βοηθά κυρίως κατά τη διάρκεια της εκκίνησης ή της επιτάχυνσης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μεγάλο πλεονέκτημα των ήπιων υβριδικών συστημάτων είναι πως είναι σχετικά οικονομικά, δεν επιβαρύνουν το αυτοκίνητο με μεγάλο επιπλέον βάρος και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν από τους κατασκευαστές σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα υβριδικά οχήματα διαθέτουν διαφορετικές τεχνολογίες και κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά, plug-in υβριδικά.

Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά είναι αυτοκίνητα με μεγαλύτερες μπαταρίες, που συνδυάζουν για την κίνησή τους έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται να συνδεθούν σε πρίζα για τη φόρτιση των μπαταριών, καθώς αυτή πραγματοποιείται μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να καλύψουν λίγα χιλιόμετρα ως αμιγώς ηλεκτρικά, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια αποθηκευμένη στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Τέλος, τα plug-in υβριδικά συνδυάζουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αντλεί την ισχύ του από μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, η οποία δεν φορτίζεται μόνο μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, αλλά κυρίως μέσω της σύνδεσής της με πρίζα. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το ότι προσφέρουν υψηλότερη αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, συμβάλλοντας έτσι στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Παράλληλα, η ύπαρξη του μοτέρ εσωτερικής καύσης εγγυάται την υψηλότερη αυτονομία κίνησης με ένα πλήρες γέμισμα του ρεζερβουάρ καυσίμου συνδυαστικά με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή