To Τοπ 10 των μοντέλων στην αγορά του leasing

To Τοπ 10 των μοντέλων στην αγορά του leasing

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές και τι πρέπει να γνωρίζετε

6' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εταιρικές πωλήσεις έχουν ως βασικούς πρωταγωνιστές μοντέλα από σχεδόν όλες τις κατηγορίες οχημάτων, γεγονός που έρχεται να καταδείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο τον πολυσχιδή χαρακτήρα της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία πλέον δεν γνωρίζει όρια ή περιορισμούς. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι σήμερα στη χώρα μας οι 10 βασικοί πρωταγωνιστές στην αγορά του leasing. 

1. Opel Corsa 

Το αγαπημένο «μικρό» των εταιρικών πωλήσεων δικαίως έχει κατακτήσει την προτίμηση του κοινού. Διαχρονικό best seller, διάγει ήδη την έκτη κατά σειρά γενιά του, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 14 εκατ. πωλήσεις, εξελισσόμενο διαρκώς σε καθεμία από τις εκδοχές που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας από το 1982 μέχρι σήμερα. Σήμερα διαθέτει μια μεγάλη φαρέτρα εκδόσεων, που περιλαμβάνει βενζινοκίνητες παραλλαγές με downsized κινητήρα 1,2 λίτρων, υβριδικές, επίσης με κινητήρα βενζίνης, και μία αμιγώς ηλεκτρική που έχει ήδη στο ενεργητικό της σημαντικά εμπορικά επιτεύγματα. Ευρύχωρο, αλλά με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, καλοφτιαγμένο, πλήρως ψηφιοποιημένο και με συμπεριφορά που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, το Opel Corsa συνεχίζει να γράφει ιστορία στον αναπτυσσόμενο κλάδο του leasing. 

2. Citroen C3

Το C3, το διαχρονικό best seller της γαλλικής εταιρείας, είναι ένα πολυτάλαντο σουπερμίνι που φέρει τη σφραγίδα «Citroen» σε κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του. Με θελκτικές τιμές, που πάντοτε αποτελούν πόλο έλξης στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων, αλλά και μοναδικό στιλ, προσφέρει μια εξαιρετική σχέση αξίας-τιμής διαθέτοντας ως κύρια όπλα του τις αστείρευτες δυνατότητες εξατομίκευσης αλλά και την άνεση που παρέχουν τα καθίσματα Advanced Comfort, σε συνδυασμό με τις διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και τη λειτουργία Mirror Screen. Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσει κανείς τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως το Αυτόματο Σύστημα Φρεναρίσματος, αλλά και μια παλέτα εκδόσεων όσον αφορά τους κινητήρες, που έρχεται να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και απαιτήσεων. 

3. Peugeot 208 

Ήταν τέλη του 1983 όταν η Peugeot έκανε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το «205», ένα αυτοκίνητο που έφερε μια μίνι επανάσταση στη σουπερμίνι κατηγορία. Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι της εν λόγω κλάσης. Αλλά και σε εκείνο της Peugeot, η οποία μετά το «205» έφερε στο φως το 1998 τον διάδοχό του, το «206», και το 2006 το «207», το οποίο με τη σειρά του παρέδωσε τη σκυτάλη το 2012 στο «208». Σήμερα, χάρη και στην πρόσφατη ανανέωσή του, το Peugeot 208 εμφανίζεται «δυνατότερο» από ποτέ, αλλά και ακόμα πιο εξηλεκτρισμένο, αξιοποιώντας σε κάθε εμπορικό τερέν την αύρα της άρτι αφιχθείσας έκδοσης Hybrid, που έρχεται να πλαισιώσει την αμιγώς ηλεκτρική. 

4. Fiat Panda 

Παρά τα χρόνια που κουβαλά στην πλάτη του, το Fiat Panda παραμένει η «σίγουρη δύναμη» στην αγορά των εταιρικών πωλήσεων. Αγαπημένο μοντέλο και στις εταιρείες ενοικίασης, που παραδοσιακά επενδύουν στη χώρα μας στον αναπτυσσόμενο κλάδο της χρονομίσθωσης οχημάτων, ξεχωρίζει για το διαχρονικό του στιλ αλλά και για την ικανότητά του να προσφέρει οικονομικές μετακινήσεις σε όλες τις συνθήκες και τα περιβάλλοντα. Μπορεί να μη διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους, ωστόσο αποδεικνύεται εξαιρετικά πρακτικό και ευέλικτο – και με περιορισμένο επίσης κόστος συντήρησης. Χωρίς να βάζει στο περιθώριο την άνεση, το Panda παραμένει «ζωντανό», για τον μοντέρνο σχεδιασμό του, την ικανότητά του να προσφέρει σε επίπεδο εξοπλισμού όλα τα απαραίτητα, αλλά και για την ικμάδα των κινητήρων του, που δίνουν έμφαση στην ελαστικότητα και στην οικονομία καυσίμου. 

5. Renault Clio 

Το Renault Clio αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της υψηλής δημοτικότητας των σουπερμίνι αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη αγορά. Και εδώ το βαρύ όνομα –ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην πλάτη του– παίζει τον δικό του ρόλο, σε συνδυασμό με πατροπαράδοτες αρετές, όπως είναι η άνεση και η πάντοτε προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Το Renault Clio είναι μάλιστα ένα από τα πρώτα μοντέλα που ενστερνίστηκαν το δόγμα του εξηλεκτρισμού, διαθέτοντας μεταξύ άλλων στην γκάμα του μια εξελιγμένη full-hybrid έκδοση που μειώνει αισθητά τις απαιτήσεις σε καύσιμο, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό σε επιδόσεις. Οι πιο προσιτές λύσεις δίνουν επίσης το «παρών» με τη μορφή της έκδοσης διπλού καυσίμου TCe LPG (βενζίνη-υγραέριο) αλλά και των «απλών» βενζινοκίνητων. 

6. Toyota Yaris 

Η Toyota, η εταιρεία που έχει επενδύσει όσο καμία άλλη τις τελευταίες δύο δεκαετίες στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και στα προηγμένα για την περίσταση υβριδικά σύνολα, δικαίως «συμμετέχει» με πολύ υψηλές αξιώσεις στην αγορά του leasing. Με πρωταγωνιστή φυσικά το Yaris, το οποίο, πέρα από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τις κορυφαίες υπηρεσίες after sales, έχει να προτάξει ταυτόχρονα τον «άσο» της έκδοσης Cross, για όσους αναζητούν περισσότερη πρακτικότητα και χώρους, αλλά και υψηλότερες δυνατότητες κίνησης πέραν της πεπατημένης. Από εκεί και πέρα, κάθε παραλλαγή του Yaris προτάσσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο άνεσης και ασφάλειας, χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αξιοζήλευτα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου, που σε ανέκαθεν αποτελούσαν σημαντικά θέλγητρα για τους φανατικούς –και όχι μόνο– οπαδούς της χρονομίσθωσης. 

7. Peugeot 2008 

Το «2008» της Peugeot είναι αναμφίβολα ένα από τα πλέον πολυτάλαντα B-SUV της ελληνικής αγοράς. Αισθητά μεγαλύτερο από το «χαμηλό» 208, διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο μιας οικογένειας. Μοντέρνο σε σχεδίαση –και αρκούντως καινοτόμο στο εσωτερικό στον συγκεκριμένο τομέα, χάρη στο i-Cockpit–, με μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές και πλήρη εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης οδήγησης, το Peugeot 2008 υποστηρίζεται ιδανικά συγχρόνως από τα υψηλά επίπεδα άνεσης και από μια γκάμα εκδόσεων όσον αφορά τα συστήματα μετάδοσης κίνησης για όλες τις απαιτήσεις. Από την πετρελαιοκίνητη, που πλέον μπαίνει σταδιακά στις ελληνικές καλένδες, έως τις βενζινοκίνητες και τις αμιγώς ηλεκτρικές, το γαλλικό B-SUV δηλώνει δυναμικό «παρών», αποτελώντας το δημοφιλέστερο σήμερα SUV στην αγορά του leasing. 

8. Opel Crossland 

Το Opel Crossland είναι ένα ακόμα B-SUV που κουβαλά πάνω του όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση και στην αγορά του leasing, καθώς, πέρα από την ελκυστική του σχεδίαση, προσφέρει και πρακτικό εσωτερικό. Επίσης, έχει συρόμενα πίσω καθίσματα που αυξομειώνουν τον χώρο για τα πόδια των επιβατών και των αποσκευών τους. Ο τελευταίος κυμαίνεται έτσι από τα 410 έως τα 520 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 1.255 λίτρα. Η εισαγωγική έκδοση του Crossland εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, με απόδοση 110 ίππων και 205 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. 

9. Fiat 500 

Το Fiat 500 είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή πρόταση. Και συνάμα ένα σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας. Για το απαράμιλλο στιλ του εντός και εκτός σίγουρα δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, κάτι που ισχύει και για τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις. Μεγάλο πλεονέκτημα του εμβληματικού «μικρού» της Fiat –που πλέον συμπληρώνει 65 χρόνια ζωής– είναι η δυνατότητα απόκτησής του και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Η μεγαλύτερη εφοδιάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 42 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία με μία πλήρη φόρτισή της που φτάνει στα 320 χλμ. Εξίσου σημαντικό ατού είναι η προσφορά του σύγχρονου «500αριού» σε εκδόσεις αμαξώματος hatchback, cabrio και 3+1. 

10. BMW X1 

Η BMW X1 παρουσιάζει έναν εξαιρετικά εκφραστικό χαρακτήρα σε επίπεδο σχεδίασης, που έχει ως αποτέλεσμα μια άκρως επιβλητική εμφάνιση. Οι διάφορες παραλλαγές εξωτερικής σχεδίασης έρχονται να καλύψουν όλες τις προτιμήσεις, ενώ ο ελκυστικός βασικός εξοπλισμός και οι πολλές επιλογές του αντίστοιχου προαιρετικού καλύπτουν κάθε απαίτηση και στην αγορά του leasing. Το γερμανικό SUV πολυτελείας προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης, και συγκεκριμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τεχνολογία plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Οι ιπποδυνάμεις ξεκινούν από τους 136 ίππους και φθάνουν έως τους 326, ενώ όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η έκδοση sDrive 18i είναι αυτή που πρωταγωνιστεί στην αγορά του leasing, τροφοδοτούμενη από έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 7 σχέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή