Το τούρκικο ηλεκτροκίνητο θα είναι καλύτερο και από Tesla

Το τούρκικο ηλεκτροκίνητο θα είναι καλύτερο και από Tesla

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία εργάζεται επάνω σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο θα εξελιχθεί, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί στη γειτονική μας χώρα. Σύμφωνα με τον Fikri Isik (υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας), το αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει θα είναι καλύτερο και ασφαλέστερο από ένα αυτοκίνητο της Tesla. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα, το νέο όχημα θα εφοδιάζεται και με μια μηχανή εσωτερικής καύσης, ο οποίος είναι ένας 2κύλινδρος 1.0 βενζινοκινητήρας. Αυτό συνεπάγεται ότι ο άμεσος ανταγωνιστής του τούρκικου οχήματος είναι το BMW i3 Rex και όχι τα οχήματα της Tesla. Απορίας άξιο λοιπόν η «επίθεση» στην Tesla.

Το κέντρο τεχνολογίας TUBITAK στην προσπάθειά του να βρει εξωτερική βοήθεια έπεσε επάνω στην τεχνολογία της NEVS (National Electric Vehicles Sweden), εταιρεία που της ανήκει η χρεωκοπημένη Saab. Έτσι, εικάζουμε ότι το θέμα της πλατφόρμας έχει επιλυθεί, μιας και υπάρχει αυτή του Saab 9-3. Δεν φτάνει όμως μόνο μία πλατφόρμα, αλλά θα χρειαστούν και περισσότερες συνεργασίες τόσο για τις μπαταρίες όσο και για τους κινητήρες. Ο Isik ανέφερε ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις με την FCA (Fiat Chrysler Automobiles), ενώ στο πρόγραμμα είναι και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή