ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volkswagen είναι η πιο καινοτόμος μάρκα παγκοσμίως

Η Volkswagen είναι η πιο καινοτόμος μάρκα παγκοσμίως

Η Volkswagen είναι ένας από τους πιο καινοτόμους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην απονομή των AutomotiveINNOVATIONS Award 2016, καθώς η Volkswagen κέρδισε τις τρεις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες “πιο καινοτόμο εμπορικό σήμα”, “συμβατικά συστήματα κίνησης” και “συνδεσιμότητα αυτοκινήτου”. Επιπλέον, η Volkswagen AG ονομάστηκε ως “πιο καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανική ομάδα” για έκτη συνεχόμενη φορά.

Όπως δήλωσε ο Dr Frank Welsch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG κατά τη διάρκεια της βράβευσης: “Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν εκτιμήσει ότι το 90% των καινοτομιών θα λάβουν χώρα στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων. Τα μοντέλα της Volkswagen του μέλλοντος θα αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους και θα επικοινωνούν με αυτό. Ήδη πολλά από τα καινοτόμα αυτά συστήματα υψηλής ποιότητας έχουν τοποθετηθεί στα μοντέλα Golf, Passat ή στο νέο Tiguan, ενώ με το T-Prime Concept GTE (που μόλις παρουσιάστηκε στο Πεκίνο) δείξαμε που θα μας οδηγήσει το μέλλον με τα πρωτότυπα μοντέλα μας. Ένα είναι ξεκάθαρο: το υπάρχων κύμα της καινοτομίας οδηγεί σε νέα δεδομένα στον χώρο της αυτοκίνησης και διευκολύνει τις ζωές μας με την αξιοσημείωτη αύξηση στην ασφάλεια, την άνεση και τα συστήματα υποστήριξης”.

Η κριτική επιτροπή διευκρίνισε ότι το βραβείο που απένειμε στην Volkswagen οφείλεται στο γεγονός ότι η μάρκα παρουσίασε 89 νέες καινοτομίες υψηλής ποιότητας και 15 παγκόσμιες πρωτιές με επίκεντρο στα μοντέλα Tiguan, Touran και Sharan, ενώ έδωσε υψηλή βαθμολογία στα καινοτόμα συστήματα Park Assist, City Emergency Braking και Traffic Jam Assistant. Επιπρόσθετα, η επιτροπή τόνισε την παρουσίαση του πιο οικονομικού plug-in hybrid μοντέλου Passat GTE στη μεσαία κατηγορία.

Το διάσημο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το Center of Automotive Management (CAM), ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο για την εμπειρική αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητικότητα της έρευνας κι εκτελεί εκτεταμένες μελέτες σε ετήσια βάση, σε συνεργασία με την ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC).