ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποστολή στην Ισπανία: Με τα νέα Volvo S90 & V90

170075_location_front_quarter_volvo_s90_mussel_blue
170076_location_profile_left_volvo_s90_mussel_blue
170079_location_rear_quarter_right_volvo_s90_mussel_blue
170073_interior_cockpit_volvo_s90_v90
170101_interior_blond_volvo_s90_v90
170140_interior_rear_arm_rest_volvo_s90
173876_volvo_v90_location_front_7_8
173875_volvo_v90_location_profile
191758_new_volvo_v90_location_driving
191760_new_volvo_v90_location_driving
191744_new_volvo_s90_v90_interior
173846_volvo_v90_studio_interior
173844_volvo_v90_studio_interior_rear_seats
173837_volvo_v90_driver_display

Ταξιδέψαμε μέχρι τη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου η Volvo παρουσίασε σε παγκόσμιο επίπεδο τα νέα premium μοντέλα S90 και V90. Η σειρά 90 διαθέτει πλέον τη ναυαρχίδα S, την SUV έκδοση XC, ενώ στην οικογένεια προστέθηκε και η οικογενειακή εκδοχή V.

Volvo S90

Το νέο S90 αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, για τη Volvo. Η σουηδική μάρκα, η οποία κυριάρχησε πανευρωπαϊκά το 2014 στην κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων SUV με το XC60 και γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο με το λανσάρισμα από το καλοκαίρι του νέου μεγάλου SUV, του XC90, κάνει εντυπωσιακή είσοδο στα μεγάλα premium σεντάν με ένα μοναδικό μοντέλο. Παρουσιάζοντας το Νέο S90, η Volvo Cars δείχνει την αποφασιστικότητά της να αναδιατάξει δυναμικά την κατηγορία των premium τετράθυρων.

Εξοπλισμένο με μια πληθώρα νέων τεχνολογιών, από πρωτοπόρα συστήματα ασφαλείας έως εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες στο «cloud», το Νέο Volvo S90 είναι ακόμη μια απόδειξη για τη συνεχιζόμενη εξέλιξη και τρόπον τινά μεταμόρφωση της σουηδικής μάρκας.

«Με το λανσάρισμα του XC90 είχαμε ήδη δείξει πόσο ψηλά βάζουμε τον πήχη. Είμαστε πλέον ξεκάθαρα και αποφασιστικά μέσα στο παιχνίδι. Έχοντας πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, όχι μόνο διαθέτουμε ένα σαφές όραμα για το τι μπορεί να είναι η Volvo, αλλά εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για την αναγέννηση της μάρκας μας και την εκπλήρωση όλων των επιθυμιών των πελατών», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group.

Το νέο S90 παρουσιάζεται εξοπλισμένο με ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ημι-αυτόνομης οδήγησης, το Pilot Assist. Το σύστημα εφαρμόζει απαλές κινήσεις στο τιμόνι για να διατηρεί το αυτοκίνητο μέσα στη διαγράμμιση της λωρίδας κυκλοφορίας σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου έως τα 130 χλμ./ ώρα, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση του οδηγού και χωρίς πλέον να χρειάζεται το αυτοκίνητο να ακολουθεί κάποιο άλλο όχημα. Το Pilot Assist αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την εντελώς αυτόνομη οδήγηση – ένα πεδίο καινοτομίας στο οποίο η Volvo ήδη δείχνει την πρόθεσή της να κυριαρχήσει.

Το νέο S90 θα είναι επίσης διαθέσιμο σε T8 – Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση ενώ το εσωτερικό του φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς όσον αφορά στην πολυτέλεια, τη συνδεσιμότητα και τα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν.

«Η ιδέα μας ήταν να εμφυσήσουμε μία εντελώς φρέσκια, καινούρια πνοή σε αυτή τη μάλλον συντηρητική κατηγορία και να προσδώσουμε μια οπτική έκφραση που αποπνέει αυτοπεποίθηση και ηγετική στόφα στην εξωτερική εμφάνιση. Όσο για την εσωτερική σχεδίαση, ανεβάσαμε το S90 στο επόμενο επίπεδο, παρέχοντας μια high-end εμπειρία πολυτέλειας που υπόσχεται απόλυτη άνεση αλλά και έλεγχο», δήλωσε ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Το νέο S90 εισάγει επίσης μια παγκόσμια καινοτομία στο City Safety: την ανίχνευση μεγάλων ζώων. Πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να εντοπίζει μεγάλα ζώα όπως το άλογο, η αγελάδα, το ελάφι κλπ., κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Όπως και στην ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, η τεχνολογία προσφέρει όλα τα γνωστά – από άλλες εφαρμογές της Volvo – επίπεδα προειδοποίησης αλλά και αυτόματης πέδησης αν κριθεί αναγκαίο, για την αποφυγή μιας σύγκρουσης. Επιπλέον, στην εξέλιξη του Νέου S90 έχει χρησιμοποιηθεί και ο προηγμένος εξομοιωτής πλαισίου Vi-Grade, στον οποίο πρόσφατα επένδυσε η Volvo Cars.

Volvo V90

Το νέο Volvo V90 παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για το νεότερο μοντέλο της σουηδικής μάρκας, που ήρθε να συμπληρώσει την γκάμα των «90», δίπλα στο ήδη πολύ επιτυχημένο XC90 και το S90, που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Με το λανσάρισμα του νέου Volvo V90 οι Σουηδοί ανεβάζουν την κατηγορία των premium wagons σε νέα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.

Ελάχιστες είναι οι μάρκες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν λαμπρή παράδοση στη σχεδίαση και το λανσάρισμα wagon μοντέλων που άφησαν εποχή και η Volvo σίγουρα είναι μία από αυτές! Μία ένδοξη ιστορία 60 και πλέον χρόνων, η οποία ξεκίνησε με το Volvo Duett, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1953, με τη σουηδική μάρκα να περνάει σε μία νέα εποχή με το Νέο V90. 

Παρουσιάζοντας το νέο V90, ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars, δήλωσε σχετικά: «Η Volvo ως brand έχει εξελιχθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί μία premium επιλογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, δεν παραβλέπουμε την τεράστια παράδοσή μας καθώς η Volvo είναι η πρώτη μάρκα που έρχεται στο μυαλό όταν κάποιος αναφέρει τη λέξη wagon. Με μεγάλη περηφάνια λοιπόν παρουσιάζουμε το Νέο V90, ένα μοντέλο άξιο αυτής της παράδοσης, που στέκεται στις κορυφαίες θέσεις της premium κατηγορίας!”

Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

«Παρουσιάζουμε στο κοινό το πιο μοντέρνο design σήμερα σε wagon μοντέλο! Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία premium εμπειρία με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που ο χώρος αποσκευών και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι», δήλωσε ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Το νέο V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής! Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το νέο V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα. Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το Νέο V90 διαθέτει ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. 

H D4 190 HP FWD με 49.600 ευρώ. Η μονη εκδοση που διατιθεται απο επιπεδο εξοπλισμου Kinetik. Το ιδιο αυτοκινητο σε επιπεδο Momentum στα 53.700 ευρώ. Οι υπολοιπες εκδοσεις τετρακινητες και απο απο επιπεδο εξοπλισμου Momentum και πανω. 

Η D5 235 ΗΡ AWD κοστίζει 58.400 ευρώ. Στα ιδια λεφτα η αντιστοιχη Τ6 320 ΗΡ επισης Momentum.