Αγωνιστικό SsangYong Tivoli Rally Raid

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Στις 19 Ιουλίου 2016 το νέο SsangYong Tivoli Rally Raid παρουσιάστηκε σε Ισπανούς δημοσιογράφους στη Μαδρίτη. Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση του νέου Tivoli που συμμετείχε στο ράλι Baja De Aragon (22-24.7.2016), το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλι, ο οποίος μετράει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 
Οδηγός είναι ο Oscar Fuertes, με συνοδηγό τον Isidro Cuadrado, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιστροφή της SsangYong με ένα νέο αυτοκίνητο, μετά από μια επιτυχημένη περυσινή χρονιά για την ίδια ομάδα. 
 
To νέο Tivoli Rally Raid είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ισπανία, βασίζεται στο «απλό» SsangYong Tivoli και χρησιμοποιεί την τελευταία αγωνιστική τεχνολογία. Το σασί είναι σωληνωτό με τεχνολογία δανεισμένη από την αεροναυπηγική, ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος, 3λιτρος diesel twin-turbo με 740Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά. 

 
Εφέτος, στόχος της αγωνιστικής ομάδας της SsangYong ήταν να κατασκευαστεί ένα αγωνιστικό όχημα ικανό να σταθεί με αξιώσεις τόσο απέναντι στον ισπανικό, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό. Άλλωστε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πληρώματα του αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως οι Sáinz, Roma και Al Attiya, όλοι τους πρώην νικητές του Ράλι Dakar.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή