Το ανανεωμένο Hyundai i10

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To μικρό αυτοκίνητο της Hyundai δέχτηκε και μικρές αισθητικές αλλαγές, ώστε να αντιμετωπίσει με μια πιο φρέσκια εμφάνιση τον ανταγωνισμό. Το 2013 είχε γίνει η επίσημη παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του i10, ενώ 3 χρόνια αργότερα η κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να ανανεώσει το μικρότερό της μοντέλο. Δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά τη διαφορά κάνουν τα κυκλικά φώτα ημέρας LED που βρίσκονται τοποθετημένα επάνω στη νέα γρίλια και θυμίζουν το νέο Renault Twingo. Τόσο ο μπροστινός όσο και ο πίσω προφυλακτήρας είναι διαφορετικοί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το ανανεωμένο i10 έρχεται με ένα νέο σχεδιαστικά σετ 14 ιντσών ζάντες, αλλά έντονες αλλαγές έχουμε στο εσωτερικό του. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής, καθώς και με όλα τα υποσυστήματα συνδεσιμότητας που έρχονται μαζί όπως είναι τα Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης, θα διαθέτει συστήματα ασφαλείας: προειδοποίηση για ενδεχόμενη σύγκρουση, ειδοποίηση ανεπιθύμητης αλλαγής λωρίδας και σύστημα ελέγχου αυτοκινήτων στον περίγυρο όταν ο οδηγός πραγματοποιεί ελιγμούς με ταχύτητες πάνω από 60 χλμ./ώρα.

Κάτω από το καπό θα υπάρχουν οι γνώριμοι 1.0 και 1.2 βενζινοκινητήρες, οι οποίοι θα συνδυάζονται είτε με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το 4άρι αυτόματο. Υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να τοποθετηθεί ο 1.000άρης τούρμπο κινητήρας που έχουν αναπτύξει από κοινού Kia και Hyundai. Η απόδοση του μικρού 3κύλινδρου είναι 100 ίππων, ωστόσο υπάρχουν και εκδόσεις που προσφέρεται και με 120 PS. Το ανανεωμένο i10 θα παρευρεθεί στο Σαλόνι του Παρισιού τον Οκτώβριο, ενώ οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2016. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή