Η Opel βοηθά τους οδηγούς να μένουν συνδεδεμένοι Hands-Free

Η Opel βοηθά τους οδηγούς να μένουν συνδεδεμένοι Hands-Free

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης απαγορεύεται σε πολλές χώρες. Εάν η αστυνομία σας ‘πιάσει επ’ αυτοφώρω’, το πρόστιμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, όπου πρόσφατα τα πρόστιμα αυξήθηκαν και το μέτρο απαγόρευσης επεκτάθηκε και σε άλλες συσκευές, όπως tablets και e-books, παίρνοντας απλά στα χέρια σας τη συσκευή για να κοιτάξετε την οθόνη, κινδυνεύετε να πληρώσετε  100 Ευρώ και να τιμωρηθείτε με ένα πόντο στην άδεια οδήγησης (Point System).  

Ευτυχώς, για οδηγούς που επιθυμούν να μένουν συνδεδεμένοι ή να χρησιμοποιούν το smartphone τους για πλοήγηση, η Opel προσφέρει μία σειρά συστημάτων infotainment και βάσεων συσκευών σε όλη τη γκάμα επιβατικών οχημάτων της, για hands-free χρήση του τηλεφώνου.

Ανάλογα με το σύστημα infotainment της Opel, τα τηλέφωνα ελέγχονται είτε μέσω μπουτόν (στη βασική έκδοση), ή μέσω οθόνης αφής και διακοπτών στο τιμόνι, αλλά και με φωνητική αναγνώριση. Τα R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink και το κορυφαίο σύστημα infotainment Navi 900 IntelliLink επιτρέπουν τη λειτουργία συμβατών τηλεφώνων μέσω του δικού τους συστήματος φωνητικού ελέγχου, Siri ή Google.

Η Opel φέρνει τον κόσμο των smartphones στα μοντέλα της ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X και Insignia με το σύστημα R 4.0 IntelliLink. Το R 4.0 IntelliLink είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Navi 4.0 IntelliLink: Ενσωματωμένη πλοήγηση σε ADAM και Corsa

Πέρα των πλεονεκτημάτων του συστήματος R 4.0 IntelliLink – οθόνη αφής επτά ιντσών, συνδεσιμότητα Bluetooth και συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto – το Navi 4.0 IntelliLink προσθέτει ενσωματωμένη λειτουργία πλοήγησης με Ευρωπαϊκούς οδικούς χάρτες, που προβάλλονται σε 2D ή 3D και δυναμική καθοδήγηση διαδρομής μέσω TMC. Με τον ‘φύλακα άγγελο’ OnStar στο πλευρό τους, οι οδηγοί μπορούν επίσης να στέλνουν τους προορισμούς τους απευθείας στο σύστημα πλοήγησης  (Download Προορισμού), μέσω είτε του Συμβούλου OnStar ή της εφαρμογής MyOpel. Χάρη στη λιτή, σαφή δομή μενού του Navi 4.0 IntelliLink και τη διαισθητική λειτουργία του, τα Opel ADAM και Corsa συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα συνδεδεμένα μικρά αυτοκίνητα της αγοράς.

Στα Crossland X και Grandland X, το Navi 5.0 IntelliLink συνοδεύεται από έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto[2] μέσω συμβατών smartphones.

Η τελευταία γενιά του συστήματος Navi 900 IntelliLink που διατίθεται με τα Astra, Mokka X και Insignia εξασφαλίζει άριστη και εξατομικευμένη ψυχαγωγία. Το σύστημα είναι επίσης συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, που φέρνουν άμεσα ολόκληρο τον κόσμο των smartphones στο Insignia, βάσει των χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούν συχνότερα οι ιδιοκτήτες τους.

Για ακόμα πιο άνετη χρήση κινητού τηλεφώνου σε συνδυασμό με Bluetooth, η Opel προσφέρει ασύρματη φόρτιση που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας του κινητού μέσω ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, καταργώντας την ανάγκη για καλώδια – απλά τοποθετείτε το smartphone σας στον ενσωματωμένο φορτιστή και η φόρτιση ξεκινά άμεσα. Η ασύρματη φόρτιση είναι εφικτή στα Opel ADAM, Corsa, Crossland X, Grandland X και Insignia.

Ασφαλώς η Opel προσφέρει κλασικές hands-free λύσεις, όπως η βάση FlexDock για smartphones, για τα ADAM και Corsa. Το FlexDock στερεώνεται στο ταμπλό και επιτρέπει τη χρήση του smartphone και ως συστήματος πλοήγησης. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι το FlexDock επαναφορτίζει τα smartphones χωρίς πρόσθετα καλώδια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή