ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα πρώτα σκίτσα του Skoda Vision RS

skoda-vision-rs-sketches-_front
skoda-vision-rs-sketches-_back
Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα δύο σχεδιαστικά σκίτσα που προσφέρουν μια πρόγευση του Vision RS, του design concept που θα παρουσιάσει η μάρκα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, σε περίπου ένα μήνα. Το Vision RS προϊδεάζει για ένα μελλοντικό σπορ compact μοντέλο και ταυτόχρονα δείχνει πού θα κινηθεί σχεδιαστικά η γκάμα RS, που περιλαμβάνει τις πιο σπορ εκδόσεις της Skoda.
 
Η οπτική εντύπωση που δίνουν τα σκίτσα περιγράφεται από μία λέξη: αεροδυναμική! Λεπτά φωτιστικά σώματα LED, σφηνοειδής φόρμα, διαχύτες και σπόιλερ συνθέτουν ένα compact μοντέλο που φέρει περήφανα την ένδειξη RS. Ένας συνδυασμός γραμμάτων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 130 RS, για να ακολουθήσουν το 1974 τα 180 RS και 200 RS, μοντέλα που συμμετείχαν σε αγώνες ράλλυ. Από το 2000, η ένδειξη RS πλέον χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζουν όλες οι εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων της SKODA.
 
Το design studio της SKODA, με διευθυντή τον Όλιβερ Στεφάνι, έχει έδρα μία διατηρητέα βίλα του 19ου αιώνα, σε ένα ειδυλιακό περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Γιζέρα, στην κεντρική Βοημία. Απασχολεί περισσότερους από 150 σχεδιαστές και βοηθητικό προσωπικό, από 26 χώρες. Αυτή η πολυσχιδής ομάδα, που συνδυάζει κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, βρίσκεται πίσω από το σύγχρονο design της SKODA και είναι υπέυθυνη και για το VISION RS. Η πλήρης αποκάλυψή του, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 4-14 Οκτωβρίου 2018.