ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo XC90: Μια… κινούμενη όαση

volvo-xc90-mia-amp-8230-kinoymeni-oasi-2280480

Η πρώτη είσοδος στο XC90 είναι μια μικρή έκπληξη για τις αισθήσεις. Είναι απόλαυση να αγγίζεις το απαλό δέρμα, τον κρυστάλλινο επιλογέα – κόσμημα, το ακριβό ξύλο των επενδύσεων (ανάλογα με την έκδοση). Αφήνεις το μάτι να περιπλανηθεί στις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες της σχεδίασης και απολαμβάνεις τους όμορφους συνδυασμούς των χρωμάτων υπό το φως της μεγάλης γυάλινης πανοραμικής οροφής. Κλείνεις την πόρτα και βιώνεις πρωτόγνωρη ησυχία, σαν να βρίσκεσαι σε στούντιο ηχογράφησης, ενώ ανάλογης ποιότητας είναι και η ακρόαση της μουσικής, χάρη στο κορυφαίο ηχοσύστημα. Δεν είναι αναπάντεχο το ότι η Volvo διαθέτει ένα εξαιρετικό μεγάλο SUV, ένα πλήρες από κάθε πλευρά αυτοκίνητο. Ομως, η σουηδική εταιρεία καταφέρνει με κάθε μοντέλο της κάτι ακόμη πιο σπουδαίο. Φροντίζει να κάνει χαρούμενους τους επιβάτες των αυτοκινήτων της – και το κορυφαίο SUV στην γκάμα της είναι η απόλυτη έκφραση αυτής της φροντίδας. Χαρακτηριστικό δείγμα του ευφυούς σκανδιναβικού design, το XC90 διαθέτει άφθονους χώρους ακόμη και για επτά επιβάτες –αν το παραγγείλετε στην έκδοση με τις τρεις σειρές καθισμάτων– αλλά επιβάλλεται με το στυλ και την κομψότητά του μέσα-έξω. Η premium αίσθηση και η διακριτική πολυτέλεια που αποπνέει η εσωτερική σχεδίαση, συνδυάζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο άνεσης, ψυχαγωγίας, συνδεσιμότητας και –παραδοσιακά– ασφάλειας. Η τεχνολογία CleanZone διατηρεί πάντοτε υγιεινή την ατμόσφαιρα της καμπίνας και το Sensus με τη μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής των 9 ιντσών απλοποιεί την επικοινωνία του οδηγού με τα προηγμένα συστήματα του αυτοκινήτου. Ποτέ άλλοτε ο έλεγχος τόσων λειτουργιών δεν ήταν τόσο εύκολος και διαισθητικός.

Κορυφαία ασφάλεια

Το XC90 ενσωματώνει όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες που καθιστούν τη Volvo συνώνυμο της ασφάλειας. Με κέντρο το σύστημα City Safety –που μπορεί να ανιχνεύσει και να αποτρέψει συγκρούσεις με οχήματα, πεζούς ή μεγάλα ζώα– το XC90 διαθέτει μία σειρά από επιμέρους τεχνολογίες που χρησιμοποιούν αυτόματα τα φρένα και το τιμόνι, βοηθώντας το αυτοκίνητο να κινηθεί με ασφάλεια σε μία σειρά από επικίνδυνες συνθήκες. Μεταξύ άλλων, περιορίζουν τον κίνδυνο εκτροπής εκτός δρόμου, τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης και την πιθανότητα σύγκρουσης με αυτοκίνητο που κινείται σε διαφορετική λωρίδα.

Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει πρόσφυση και δυνατότητα κίνησης σε κάθε δρόμο και έδαφος, ενώ μία σειρά από ισχυρά συστήματα κίνησης προσφέρουν μεγάλη ισχύ. Στην κορυφή της γκάμας, το T8 Twin Engine με Plug-in υβριδική τεχνολογία, είναι ο πιο σύγχρονος, έξυπνος και καθαρός τρόπος συνδυασμού κορυφαίων επιδόσεων και ιδιαίτερα περιορισμένης κατανάλωσης – μηδενικής όταν το XC90 χρησιμοποιεί μόνον τον ηλεκτροκινητήρα του.