Ο Ιανουάριος των ξεναγήσεων

Ο Ιανουάριος των ξεναγήσεων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο διαρκούν οι εργασίες επέκτασης του κεντρικού κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, μέρος των συλλογών της παρουσιάζεται τμηματικά στη νέα, προσωρινή της στέγη, στην Εθνική Γλυπτοθήκη. Αύριο Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα θα ξεναγήσει το κοινό στη Νέα Παρουσίαση των Μονίμων Συλλογών  Ελληνικής  Ζωγραφικής. Διεύθυνση Αλσος  Στρατού,  Γουδί,  είσοδος  από  λεωφόρο Κατεχάκη.

…Tην πρώτη τους δράση για τον νέο χρόνο πραγματοποιούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι atenistas «σουλούπωνοντας» το μικροσκοπικό δρομάκι στη συμβολή των οδών Λέκκα και Πραξιτέλους. Πρόκειται για ένα από τα πιο αφρόντιστα σημεία της Αθήνας, που προκαλεί εντύπωση καθώς βρίσκεται τόσο κοντά σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Μπράβο στα παιδιά που θα θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προσφέροντας στην πόλη.

…Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Challenging the Crisis», η Fair Trade Hellas διοργανώνει δύο σεμινάρια που θα γίνουν από τον κ. Γεράσιμο Κουβαρά στα ελληνικά και με παράλληλες παρουσιάσεις στα αγγλικά.

Η αρχή γίνεται σήμερα Σάββατο 10.00-16.00 «Advocating for Change», για να ακολουθήσει ένα δεύτερο το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με θέμα «Building Advocacy Skills». Μέσω των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη θεωρητική βάση και τα εργαλεία της προώθησης ζητημάτων κοινωνικής αλλαγής και διεκδίκησης σε θεσμικό επίπεδο. Διεύθυνση: Σόλωνος και Μασσαλίας.

…Πλούσιο το πρόγραμμα των ξεναγήσεων του Δήμου Αθηναίων γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Σήμερα στις 10.30 το πρωί ξενάγηση στις προϊστορικές συλλογές του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1) με ξεναγό την κ. Αννα Μπενάκη (έως 50 άτομα), ενώ την ίδια ώρα ξενάγηση στην Αθηναϊκή Τριλογία με την κ. Αρτέμιδα Σκουμπουρδή (έως 80 άτομα) και σημείο συνάντησης την είσοδο του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αύριο σειρά έχει το Επιγραφικό Μουσείο με ξεναγό την κ. Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα). Πλέον είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-33.13.038 και 210-32.40.472.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή