Η οδός Ιάσονος μάς περιμένει

Η οδός Ιάσονος μάς περιμένει

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους της Αθήνας. Η οδός Ιάσονος, στα ασαφή όρια ανάμεσα στο Μεταξουργείο και στον Κεραμεικό, θα μπορούσε να είναι κάποιος ξεχασμένος καθρέφτης της προπολεμικής Ελλάδας, με τη μεγάλη πυκνότητα νεοκλασικών σπιτιών που διαθέτει (τα περισσότερα όχι σε πολύ καλή κατάσταση). Μαζί με τη γοητεία της παρακμής, «δένει» και ο μεγάλος αριθμός οίκων ανοχής της οδού.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τη σχετική εγκατάλειψη που μπορείτε να φανταστείτε, δικαιολογούν τη δράση ανάδειξης του δρόμου που οργανώνουν, αύριο Κυριακή, η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Παπαστράτος, την υποστήριξη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ) και του Δήμου Αθηναίων. Ετσι, η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά δίνει συνέχεια στη δράση της για την ανάδειξη και την προστασία της περιοχής από το 2009 έως και σήμερα με αιχμή τις παρεμβάσεις στο Δημόσιο Σήμα, τη δημιουργία προσωρινών κήπων σε άδεια οικόπεδα, δράσεις ανακύκλωσης κ.ά.

Στην πραγματικότητα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της οδού και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτιρίων της. Θα αντικατασταθεί ο δημόσιος φωτισμός με φωτιστικά τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 50% σε σχέση με τα υπάρχοντα φωτιστικά. Θα αποκατασταθούν 25 παρτέρια του πεζόδρομου και των μικρών καθέτων (οδοί Περδίκα και Λεοννάτου) όπως και το πλακόστρωτο (σπασμένες ή πλάκες που λείπουν κ.λπ.).

Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προβαίνει στην επιλογή και περιγραφή ενός δείγματος του αρχιτεκτονικού πλούτου της οδού Ιάσονος, το οποίο θα σημανθεί για την επιτόπου ενημέρωση του κοινού.

Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ιάσονος και από τις 3 το μεσημέρι άνθρωποι από τη γειτονιά, την εταιρεία Παπαστράτος, άνθρωποι του πολιτισμού, ενεργοί πολίτες, ο δήμαρχος Αθηναίων και άνθρωποι από τις υπηρεσίες του δήμου βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε μια συμβολική γιορτή, με γεύσεις από τα εστιατόρια της περιοχής Safka και Aleria και ζωντανή μουσική από τους Swing Shoes και τη Sugahspank (στις 5 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή