Η «εκδίκηση» του καλού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες προσδοκίες έχει συγκεντρώσει ο τρίτος ανοιχτός περίπατος των atenistas, σήμερα, με αντικείμενο το βιβλίο. Από τις 11 έως τις 4 μ.μ. στήνεται μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο, με 25 βιβλιοπωλεία να ανοίγουν τις πόρτες τους, να ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου και στην Αθήνα. Δύο από τα παλαιότερα καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία της πόλης δείχνουν την τέχνη της προσεγμένης βιβλιοδέτησης. Ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι ανοίγουν τις πόρτες τους και διηγούνται ιστορίες για συγγραφείς και ποιητές που σύχναζαν εκεί. Επιπλέον, δύο ορόσημα για την Αθήνα του βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Στοά του Βιβλίου, ανοίγουν τους χώρους τους και πλημμυρίζουν από «γνώριμες» φωνές. Συγγραφείς, μεταφραστές, μουσικοί, ηθοποιοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι, παραμυθάδες στήνουν μια γιορτή για το βιβλίο στην καρδιά της Αθήνας!

…Και με την ευκαιρία, μια διεθνή αναγνώριση του έργου της ομάδας: τo Landscape Architects Network, ένας ιστότοπος που εξετάζει πώς οι άνθρωποι ανά τον κόσμο εμπνέονται από το γύρω αστικό τοπίο μεταμορφώνοντας τους υπαίθριους χώρους της πόλης, τοποθέτησε την πρόσφατη παρέμβαση των atenistas στην οδό Περικλέους στα κορυφαία δέκα παραδείγματα αρχιτεκτονικής μικρής κλίμακας. Στο κείμενο διαβάζουμε ότι «αυτό το χαριτωμένο μικρό παράδειγμα έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη δεκάδα, καθώς ένας εγκαταλελειμμένος δρόμος μετατράπηκε σε ένα λειτουργικό δημόσιο χώρο. Είναι καταπληκτικό πώς ένας δρόμος μετουσιώνεται σε έργο τέχνης, όπως η οδός Περικλέους με τους πολύχρωμους πλέον τοίχους της. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πώς μια χούφτα καθημερινά αντικείμενα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν δημόσιους πάγκους, αλλάζοντας το αστικό τοπίο».

…Από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η Στοά Αρσακείου ζωντανεύει ξανά και φιλοξενεί την έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο». Εκεί θα παρουσιαστούν οι οριστικές μελέτες του έργου Rethink Athens, για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου. Τα 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου έχουν μετατραπεί σε χώρους έκθεσης, μελέτης και εκδηλώσεων. Μέσα από 42 ειδικά τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, ακριβείς φωτοαπεικονίσεις και αναρτημένα αρχιτεκτονικά σχέδια, η έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ξεναγηθεί στο μέλλον της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή