Χειροποίητη πόλη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία: ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Εργο Αθήνα» και σε συνεργασία με το δίκτυο «Συν Αθηνά», οργανώνει ένα πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων στον αστικό χώρο και στην εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης. Στόχος του προγράμματος είναι να προβάλει ανεκμετάλλευτους χώρους του κέντρου, προσφέροντας ταυτόχρονα έδαφος για πειραματισμό σε νέους δημιουργικούς πυρήνες και συλλογικότητες της πόλης. Η αρχή γίνεται από τη Στοά των Εμπόρων, στην οδό Βουλής 9. Είναι ένας χώρος που βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας εδώ και πολλά χρόνια, καθώς τα περισσότερα καταστήματά της δεν λειτουργούν. Οι κενοί χώροι της στοάς για ένα μήνα θα μετατραπούν σε μικρά εργαστήρια παραγωγής νέων δραστηριοτήτων και εικαστικών ιδεών που θα επιμεληθούν νέοι δημιουργοί της πόλης μέσα από μια ανοιχτή πολυδιάστατη συμμετοχική διαδικασία. Ετσι, ο δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημιουργικά δίκτυα, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας και άτυπες συλλογικότητες, να επιμεληθούν έναν από τους κενούς χώρους της Στοάς Εμπόρων και να υλοποιήσουν ιδέες για την έκθεση «Ιχνη Εμπορίου», που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες και η λήψη της αίτησης συμμετοχής στο www.tracesofcommerce.com.

…Κύκλο συνομιλιών με συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης που έγραψαν για την Αθήνα, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη  20 Μαρτίου με το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη «Χειροποίητη πόλη», ένα βιωματικό οδοιπορικό στις συνοικίες και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Η δεύτερη συνάντηση έρχεται μία εβδομάδα μετά, στις 27 Μαρτίου, με το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου «Το πρόσωπο της Αθήνας», μια αρχιτεκτονική περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας με οδηγό τις προσόψεις των κτιρίων και τα αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το γούστο των Αθηναίων στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Τον συντονισμό των συναντήσεων, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο, έχει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή