Ζουμ στην άδηλη πόλη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο να μιλήσεις «αντικειμενικά» για έναν εξαιρετικό συνάδελφο εδώ στην «Καθημερινή», καλό φίλο και συνοδοιπόρο στην αθηναϊκή αρθρογραφία, αλλά αντικειμενικά μιλώντας η Αθήνα οφείλει πολλά στην ευαισθησία, τη σύνθετη ματιά, τη γνώση και το πάθος του Νίκου Βατόπουλου. Εχοντας καλλιεργήσει από πολύ νωρίς μια βαθιά και βιωματική σχέση με την πόλη του, η έκθεση με δικές του φωτογραφίες στην αίθουσα τέχνης «ena» (Βαλαωρίτου 9 Γ) έρχεται να συμπυκνώσει αυτήν ακριβώς τη σχέση, ως ένα επιπλέον παρακλάδι της πυκνής αθηναϊκής του εμπειρίας που αποτυπώνεται χρόνια τώρα μέσα από την τακτική του αρθρογραφία από τις σελίδες, κυρίως, της «Καθημερινής». Οι φωτογραφίες του Νίκου Βατόπουλου παίζουν με τη λεπτομέρεια και το άδηλο, επισημαίνοντας διακριτικά υποφωτισμένες πτυχές της αθηναϊκής ζωής. Μέχρι τις 28 Ιουνίου.

…Ο Ελαιώνας του Aντερσεν και του Καμπούρογλου, ο Ελαιώνας του Κηφισού, του ζωοδότη ποταμού που πότιζε χιλιάδες χρόνια τα χωράφια του πιο εύφορου κομματιού γης της Αθήνας. Ο Ελαιώνας των μικροσκoπικών οικισμών με αυλές κρυμμένες πίσω απ’ τις μάντρες και τη φασαρία, ο Ελαιώνας του τελευταίου λαχανόκηπου της πόλης. Στον Ελαιώνα, λοιπόν, οι atenistas διοργανώνουν αύριο Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα μια πρωτότυπη ποδηλατάδα, με αφετηρία την πλατεία Μεταξουργείου, στην αρχή της οδού Λένορμαν και Αχιλλέως (μετρό: Μεταξουργείο).

…Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων (Κεντρική Βιβλιοθήκη στον σταθμό Λαρίσης και Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου στην οδό Πανόρμου 59) συμμετέχουν στην πανελλήνια εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που οργανώνεται από το Future Library και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία με τίτλο «Ο,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!» καλωσορίζει τα παιδιά και τους νέους στον γεμάτο αντιθέσεις κόσμο των βιβλιοθηκών! Εναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, μαγειρική, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν με προεγγραφή, η οποία γίνεται στις Βιβλιοθήκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή