Τέχνες από το μέλλον στη Στέγη

Τέχνες από το μέλλον στη Στέγη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φεστιβάλ Fast Forward της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι ένα δεκαήμερο από το… μέλλον των τεχνών, με νέα μέσα και νέες φόρμες. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, από τις 21 μέχρι τις 31 Μαΐου, θα δούμε πρωτοποριακές, ανατρεπτικές παραγωγές που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών και επαναπροσδιορίζουν τη σχέση κοινού και δημιουργών: στο «X Apartments – Athens», οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή σε άγνωστα σημεία της πόλης και τρυπώνουν σε διαμερίσματα και χώρους όπου ανακαλύπτουν περφόρμανς, εγκαταστάσεις, χορογραφίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με πρωταγωνιστές σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους ενοίκους των σπιτιών.

Στη χορογραφία πλήθους «Domini Public», σε μια πλατεία της πόλης, οι συμμετέχοντες φορούν ακουστικά, δέχονται ερωτήσεις από μια φωνή και χωρίζονται σε ομάδες αναλόγως με τις απαντήσεις τους. Στην παράσταση-ταινία «Toneelhuis» το θέατρο ενώνεται με τον κινηματογράφο, καθώς η ανερχόμενη ομάδα FC Bergman στήνει επί σκηνής ένα ολόκληρο δάσος και ένα χωριό με 13 ηθοποιούς και 80 εθελοντές. Το χωριό αυτό είναι κυριευμένο από τον φόβο μιας επικείμενης πλημμύρας. Ο,τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια προβάλλεται σε μια μεγάλη οθόνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, όπως η συζήτηση με τίτλο «Η δημοκρατία χθες, σήμερα, αύριο: Κρίση και προοπτικές», που θα γίνει στο πλαίσιο του χορογραφικού πρότζεκτ Domini Public. Θα πάρουν μέρος οι Σαντάλ Μουφ (καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ), Τζον Μακ Κόρμικ (καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου), Κόλιν Κράουτς (ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Γουόρικ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή