ΠΟΛΗ

Το «Αττικόν» και ο «Απόλλων» είναι η ήττα της Αθήνας

Το «Αττικόν» και ο «Απόλλων» είναι η ήττα της Αθήνας

Η τελμάτωση της υπόθεσης «Αττικόν» – «Απόλλων» επισφραγίστηκε, όπως φαίνεται, από την απόσυρση της χορηγίας των 500.000 ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου, σύμφωνα με την είδηση που έβγαλε στη Lifo ο Γιάννης Πανταζόπουλος. Η χορηγία αυτή ήταν απαραίτητη για να προχωρήσουν οι εργασίες επαναλειτουργίας των κινηματογράφων. Οπως ήταν ο επικαιροποιημένος σχεδιασμός στις αρχές του 2017, οι κινηματογράφοι θα άνοιγαν τώρα το φθινόπωρο.

Η αναγγελία της αποχώρησης του Ιδρύματος Νιάρχου από το έργο των κινηματογράφων της Σταδίου έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα και επανέφερε στη δημοσιότητα ένα θέμα που πονάει τους Αθηναίους. Η επαναλειτουργία των κινηματογράφων, σε συνδυασμό με την προοπτική λειτουργίας νέων ξενοδοχείων στο παλιό «Εσπέρια» και στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ, θα άλλαζε τη δυναμική της Σταδίου.

Οι κινηματογράφοι είναι άθικτοι από τη φωτιά και παραμένουν σε καλή κατάσταση χάρη στον μισθωτή τους Γιώργο Τσακαλάκη. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε προσφέρει υψηλή διαιτησία ανάμεσα στα αντιδικούντα ιδρύματα (Δεκόζη-Βούρου και Βούρου-Ευταξία) και είχε επιτύχει σχεδόν συμφωνία, όταν στο παρά πέντε ένα από τα ιδρύματα υποχώρησε. Το θέμα έμοιαζε να έχει πλέον ναυαγήσει. Η αναζωπύρωσή του με τη διασπορά της είδησης περί ακύρωσης της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου ενδέχεται να προκαλέσει νέα κινητικότητα. Ο στόχος πρέπει να είναι αδιασάλευτος.