Ερευνητές κατέγραψαν σπάνιο καρχαρία 6 μέτρων (βίντεο)

Ερευνητές κατέγραψαν σπάνιο καρχαρία 6 μέτρων (βίντεο)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν γιγαντιαίο σπάνιο Εξακαρχαρία μήκους τουλάχιστον 6 μέτρων κατέγραψαν ερευνητές – βιολόγοι μέσα από το υποβρύχιό τους στις Μπαχάμες.

Η ερευνητική αποστολή βρισκόταν σε βάθος 528 μέτρων όταν εμφανίστηκε μπροστά της ο τεράστιος, σπάνιος θηλυκός καρχαρίας του είδους "Bluntnose Sixgill", ο οποίος είχε σχεδόν το διπλάσιο του μεγέθους του υποβρύχιου, σύμφωνα με την ομάδα OceanX.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτούς τους καρχαρίες, καθώς ζουν τόσο βαθιά στον ωκεανό και οι οποίοι θεωρούνται κυρίαρχοι θηρευτές του οικοσυστήματος βαθέων υδάτων. 

Στο πραγματικά τρομακτικό βίντεο, ο τεράστιος καρχαρίας εμφανίζεται από τα βάθη του ωκεανού και επιτίθεται στο βαθυσκάφος με άγριες διαθέσεις. Μάλιστα, ένας από τους ερευνητές ακούγεται σοκαρισμένος να λέει: «θεέ μου, είναι τέρας!»

Ο Εξακαρχαρίας απαντάται σε βάθη μεγαλύτερα από 90 μέτρα και έχει καταγραφεί σε βάθος δύο χιλιομέτρων σε όλες τις τροπικές και εύκρατες θάλασσες της Γης. Κάποιοι συγγενείς αυτού του καρχαρία ζούσαν πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή