Έτοιμο για απόπλου το βρετανικό παγοθραυστικό «Sir David Attenborough»

Έτοιμο για απόπλου το βρετανικό παγοθραυστικό «Sir David Attenborough»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαλασσίες δοκιμές ξεκινά το νεότευκτο βρετανικό παγοθραυστικό «Sir David Attenborough», το οποίο αναμένετεται να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό την Αρκτική τον Δεκέμβριο.

Το υπερσύγχρονο πλοίο, χωρητικότητας 15.000 τόνων, στοίχισε 150 εκατ. λίρες και έγινε ευρέως γνωστό το 2016 όταν η βρετανική κυβέρνηση διεξήγαγε διαγωνισμό για την ονοματοδοσία του πλοίου, με το χιουμοριστικό «Boaty McBoatface» να επικρατεί με 124.109 ψήφους. Ωστόσο οι αρχές αποφάσισαν να ονομάσουν το πλοίο «Sir David Attenborough» προς τιμήν του βετεράνου φυσιοδίφη του BBC. 

Η βρετανική BA θα επιχειρεί στο πλοίο και στόχος είναι να πραγματοποιήσεις έρευνες στην Ανταρκτική τον επόμενο Νοέμβριο.

«Καθώς προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις στην τρέχουσα κλιματική κρίση, αυτό το πλοίο θα μας οδηγήσει στα άκρα της Γης για να αναζητήσουμε απαντήσεις και να κατανοήσουμε τον μελλοντικό μας κόσμο», τόνισε η διευθύντρια της BAS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή