Βράβευση της Αθήνας για τις δράσεις της με στόχο την πράσινη ανάκαμψη
CDP EUROPE AWARDS

Βράβευση της Αθήνας για τις δράσεις της με στόχο την πράσινη ανάκαμψη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Το «παρών» σε μεγάλα ευρωπαϊκά κοινωνικά «φόρα» δίνει ο Δήμος Αθηναίων, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του που διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον για τις πόλεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Euronews, με αφορμή την βράβευση του δήμου από τα CDP Europe Awards 2021 για το σύνολο των δράσεων του με στόχο την πράσινη ανάκαμψη, έθεσε τις συντεταγμένες πάνω στις οποίες πρέπει να οριοθετηθούν οι νέες πολιτικές των πόλεων για το περιβάλλον.

Συνομιλητές ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό, η δήμαρχος της πόλης Turku, Minna Arve, η Ευρωπαία επίτροπος, Mairead McGuinness και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ambroise Fayolle.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης, ο δήμαρχος της Αθήνας ανέφερε ότι η ιστορία διδάσκει, καθώς στο παρελθόν οι πανδημίες υπήρξαν καταλυτικές στη μεταμόρφωση των αστικών κέντρων, προσθέτοντας ότι «η κρίση αυτή είναι μία ευκαιρία να μεταμορφώσουμε τις πόλεις μας και να τις φέρουμε στο νέο αιώνα, σε μία διαφορετικά εποχή με διαφορετικές προκλήσεις» .

Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη να βρεθούν τοπικές λύσεις που θα προωθούν την επανάκτηση ή την απελευθέρωση ποιοτικού δημόσιου χώρου και θα υιοθετούν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης μετακίνησης, που δεν θα αφορά μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά την προσβασιμότητα, τη μαζική μεταφορά και τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς στην Ευρώπη, ότι αλλάζουμε πραγματικά χωρίς να χάσουμε την ψυχή μας. Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις πόλεις μας, ξέρετε, σε θεματικά πάρκα, θέλουμε να κρατήσουμε το DNA μας ζωντανό», κατέληξε. Στα CDP Europe Awards 2021 συμμετείχαν επίσης επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν διακριθεί για τη δράση τους, όπως είναι η LafargeHolcim, η Lenzing, η Handelsbanken Fonder, η Ørsted, η Eni, η Norges Bank Investment Management κ.α.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για να «πρασινίσουν» ενεργειακά τα νησιά της χώρας