AstraZeneca: Η παγκόσμια διάκριση στη Γλασκώβη περνά και από την Ελλάδα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
astrazeneca-η-παγκόσμια-διάκριση-στη-γλασκώβη-π-561583069

AstraZeneca: Η παγκόσμια διάκριση στη Γλασκώβη περνά και από την Ελλάδα

Ξεχώρισε με την παρουσία της η διεθνής βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca στο κορυφαίο γεγονός για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως, τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών «COP26». Η εταιρεία διακρίθηκε στο πλαίσιο της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη, από τη 1 ως τις 12 Νοεμβρίου, με την απονομή του Terra Carta Seal Award για την καινοτόμο δράση της ως προς την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

AstraZeneca: Η παγκόσμια διάκριση στη Γλασκώβη περνά και από την Ελλάδα-1

Χαρακτηριστικό δείγμα της προσήλωσης στο στόχο της βιωσιμότητας για την AstraZeneca αποτελεί η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε από την εταιρεία στις αρχές 2020 «Αmbition zero carbon», η οποία αποσκοπεί σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2025 και σε αρνητικό αποτύπωμα μέχρι το 2030 σε όλη την αλυσίδα που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η εταιρεία έχει δεσμεύσει 1 δισ. δολάρια για την επίτευξη των στόχων της ενώ παράλληλα συνεχίζει το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδασώσεων AZ Forest με στόχο 50 εκατ. δενδροφυτεύσεις. Στις πρωτοβουλίες αυτές συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των γραφείων της όσο και στις αντίστοιχες δεσμεύσεις προμηθευτών και συνεργατών της. Η AstraZeneca Ελλάδος συμμετέχει επίσης και με το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε στο Περιβάλλον… με Πράξεις». Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιείται από το 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

AstraZeneca: Η παγκόσμια διάκριση στη Γλασκώβη περνά και από την Ελλάδα-2

«Στην AstraZeneca βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει να αξιοποιούμε τους πόρους και την γνώση μας για να κάνουμε τη διαφορά στην πιο σημαντική ανάγκη της κοινωνίας- την υγεία. Αναγνωρίζουμε ότι η υγεία του πληθυσμού, του πλανήτη και της επιχείρησης είναι αλληλένδετα, και για αυτό έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους για καθέναν από αυτούς τους τομείς, αποσκοπώντας στη βιώσιμη ανάπτυξη», τόνιζε σχετικά στο πρόσφατο συνέδριο της Καθημερινής για το ESG και τη βιωσιμότητα, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου κα Έλενα Χουλιάρα.

Από το 2015, ο Όμιλος της AstraZeneca έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως 60% και τη χρήση νερού έως 20% ενώ την προηγούμενη χρονιά περισσότερο από το 99% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποίησε προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή