2ο Συνέδριο για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
2ο-συνέδριο-για-την-ελληνική-ιχθυοκαλλ-561807418

2ο Συνέδριο για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια

Στον απόηχο του επιτυχημένου 1ου Συνεδρίου Ιχθυοκαλλιέργειας το 2018, διοργανώνεται από την ΑΜΒΙΟ Α.Ε. με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) το 2ο Συνέδριο για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια». Το Συνέδριο, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους τους εγχώριους φορείς του κλάδου, αλλά και από επενδυτικά σχήματα, θεσμικά όργανα, παραγωγούς και προμηθευτές του κλάδου από το διεθνή χώρο.

2ο Συνέδριο για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια-1
Φωτογραφία ΑΜΒΙΟ

Τιμώμενη χώρα θα είναι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 55 ομιλητές από 13 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ΗΑΕ, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ , Ιταλία, Ινδία, Βέλγιο, Πορτογαλία. Κατά το διήμερο 15 & 16 Απριλίου, περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου Δρ. Κώστας Κάδης. Θα παρευρεθούν επίσης αρμόδιοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι διεθνών φορέων.

Παράλληλα, θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος όπου θα δώσουν το «παρών» 26 χορηγοί με 26 περίπτερα από 10 χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ινδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ισλανδία, Δανία, Γερμανία, ΗΠΑ.

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει όλες τις πτυχές του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και συνεργαζόμενους κλάδους όπως οι μεταφορές, οι ασφαλίσεις, η πιστοποίηση των προϊόντων, κ.α.

2ο Συνέδριο για την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια-2
Φωτογραφία ΕΛ.Ο.Π.Υ.

Ενδεικτικά, στους τίτλους των θεματικών ενοτήτων που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνονται οι «Επενδύοντας στην Ιχθυοκαλλιέργεια», «Προοπτικές και τάσεις για μια Βιώσιμη και Ανταγωνιστική Ιχθυοκαλλιέργεια», «Διεθνείς τάσεις της αγοράς για προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας», «Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές στην Ιχθυοκαλλιέργεια», «Νέες τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», «Χωροταξικός σχεδιασμός και Περιβάλλον ως βασικές παράμετροι για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας», «Έρευνα και ανάπτυξη στην ιχθυοκαλλιέργεια», «Καινοτόμος Ανάπτυξη Πολυτροφικών Υδατοκαλλιεργειών», «Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος», κ.λπ.

Ιδιαίτερα βαρύνουσα θα είναι η παρουσία διεθνών επενδυτικών σχημάτων, με παγκόσμια εμβέλεια, τα οποία έχουν ήδη επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιχθυοκαλλιέργεια. Το Συνέδριο, μέσω της ενθάρρυνσης συνεργιστικών δράσεων, της συγκέντρωσης εκπροσώπων από Ευρωπαϊκές, Μεσογειακές και Αραβικές χώρες, αλλά και της ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον κλάδο, ευελπιστεί να προωθήσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ιχθυοκαλλιέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://aquaculture-congress2022.gr/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή