Tetra Pak®: Επένδυση €40 εκατ. για συλλογή και ανακύκλωση 50 εκατ. χάρτινων συσκευασιών παγκοσμίως
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
tetra-pak-επένδυση-e40-εκατ-για-συλλογή-και-ανα-562068058

Tetra Pak®: Επένδυση €40 εκατ. για συλλογή και ανακύκλωση 50 εκατ. χάρτινων συσκευασιών παγκοσμίως

Στον Απολογισμό Βιωσιμότητάς της για το 2022, η Tetra Pak® αναλύει την προσέγγιση, τις τελευταίες καινοτόμες δράσεις και τα επόμενα βήματά της για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Tetra Pak® εργάζεται συνεχώς για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων και ποτών, ώστε να συμβάλλει στην εύκολη πρόσβαση, την ασφάλεια των τροφίμων και τη μείωση της σπατάλης τους, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, ενισχύοντας την κυκλική οικονομία και τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο.

Έχοντας ως προτεραιότητά της την προστασία του περιβάλλοντος, προχωρά σε στρατηγικές συνεργασίες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, των υγιών οικοσυστημάτων και τη σωστή διαχείριση του νερού παγκοσμίως. Στην κατεύθυνση αυτή, φροντίζει οι συσκευασίες της να αποτελούνται από χαρτί σε ποσοστό πάνω από 70%, για το οποίο δεσμεύεται να προέρχεται από ξύλο από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση και άλλες ελεγχόμενες πηγές, ενώ φροντίζει και για τη δυνατότητα ιχνηλάτισής τους. Επίσης, ως μέρος της στρατηγικής της για το 2030, εργάζεται για να μειώσει την κατανάλωση νερού των μονάδων επεξεργασίας της σε σύγκριση με το 2019. Καταπολεμώντας την κλιματική αλλαγή, κατάφερε να μειώσει την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου κατά 36%, με το 80% της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ δεσμεύεται να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των δραστηριοτήτων της έως το 2030.

Tetra Pak®: Επένδυση €40 εκατ. για συλλογή και ανακύκλωση 50 εκατ. χάρτινων συσκευασιών παγκοσμίως-1

Η κυκλική οικονομία ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης

Εξίσου σημαντικός παράγοντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι η στροφή στην κυκλική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο η Tetra Pak επένδυσε €40 εκατ. για να στηρίξει τη συλλογή και ανακύκλωση 50 εκατ. χάρτινων συσκευασιών παγκοσμίως. Απώτερος στόχος της είναι η ανάπτυξη μίας 100% βιώσιμης συσκευασίας, η οποία θα αποτελείται από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, ενώ προσπαθεί να μειώσει και τα ποσοστά πλαστικού και αλουμινίου.

Θετικός Κοινωνικός Αντίκτυπος: Οι άνθρωποι στο επίκεντρο

Τελευταίος, αλλά σημαντικός πυλώνας βιώσιμης δράσης, είναι η δημιουργία θετικού κοινωνικού αντίκτυπου, μεριμνώντας για την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά και των εργαζομένων της, μέσω προγραμμάτων που προωθούν τις αξίες της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας, αλλά και την προσωπική ανάπτυξη.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις δράσεις του 2022 στον αναλυτικό Απολογισμό Βιωσιμότητας 2022 εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή