Καθαριότητα και μείωση πλαστικού με ένα «κλικ»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
καθαριότητα-και-μείωση-πλαστικού-με-έ-562189051

Καθαριότητα και μείωση πλαστικού με ένα «κλικ»

Η νέα καινοτόμα εργονομική και χάρτινη συσκευασία του Ariel είναι εύχρηστη, διαθέτει εξαιρετική καθαριστική δύναμη και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα σε κάθε πλύση.

Μπορεί ένα κουτί κάψουλες για το πλύσιμο των ρούχων να αλλάξει τον κόσμο; Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη από το πλαστικό; Να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα των πλύσεων, χαρίζοντας ταυτόχρονα αποτελεσματική καθαριότητα; Μπορεί, με ένα «κλικ». Η καινοτόμα εργονομική χάρτινη συσκευασία ECOCLIC® box των Ariel Pods® που παρουσιάζει η P&G έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ενήλικες, έχει εύκολο άνοιγμα που κάνει «κλικ» και είναι πιστοποιημένα ασφαλής για τα παιδιά, ενώ αντικαθιστώντας τις πλαστικές συσκευασίες μπορεί να μειώσει σημαντικά την πλαστική ρύπανση στον πλανήτη.

«Κλικ» στην κοινωνική ευαισθησία

Η νέα συσκευασία ECOCLIC® box των Ariel Pods® διαθέτει καινοτόμα ανάγλυφα σημάδια και λειτουργικό σχεδιασμό, με τεχνολογία οπτικών δεικτών Navilens, για να βοηθά όσους έχουν κινητικά, νοητικά ή προβλήματα όρασης. Το ανάγλυφο σημάδι είναι τυπωμένο στο εξωτερικό μέρος του κουτιού, στο πάνω μέρος της συσκευασίας, η οποία έχει το σχήμα πλυντηρίου. Αυτό δημιουργήθηκε από την P&G, έτσι ώστε να βοηθά τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να καταλαβαίνουν ότι αγοράζουν απορρυπαντικό. Αφού εγκατασταθεί η εφαρμογή NaviLens, οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν το προϊόν με την κάμερα της συσκευής τους, για να μάθουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη συσκευασία και το προϊόν, είτε μέσω φωνητικού μηνύματος είτε διαβάζοντας ένα σχετικό κείμενο. Οι κωδικοί NaviLens μπορούν να σκαναριστούν περισσότερες από 12 φορές πιο μακριά απ’ ό,τι οι κωδικοί QR ή τα barcodes.

«Κλικ» στην προστασία του πλανήτη

Πρόκειται για μια χάρτινη συσκευασία πλήρως ανακυκλώσιμη, που η υιοθέτησή της από το καταναλωτικό κοινό μπορεί να μειώσει σημαντικά τα πλαστικά απόβλητα, που αποτελούν από τα σημαντικότερα προβλήματα περιβαλλοντικής ρύπανσης στον πλανήτη. Αν όλοι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν Ariel Pods® σε πλαστικά κουτιά τα αντικαθιστούσαν με το νέο ECOCLIC® box από χαρτί, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε έως και  6.500 τόνους πλαστικού ετησίως στην Ευρώπη. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ECOCLIC® box κατασκευάζεται από περισσότερο από 70% ανακυκλωμένες ίνες, ενώ οι κάψουλες Ariel Pods® παράγονται με μηδενικά βιομηχανικά απόβλητα κατά την παραγωγή τους. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της P&G και του Ariel, μια κίνηση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή τους να συνδράμουν στη μείωση του καθαρού πλαστικού που προέρχεται από τη βιομηχανία περιποίησης ρούχων κατά 30% στην Ευρώπη, μέχρι το 2025.

Η νέα επαναστατική συσκευασία είναι αποτέλεσμα σχολαστικής έρευνας που διήρκεσε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και η οποία περιελάμβανε ενδελεχείς δοκιμές με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.500 καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη, ανάμεσά τους και γονέων και ατόμων με κινητικά, νοητικά και προβλήματα όρασης. Βασικός στόχος, σύμφωνα με την κ. Elvan Onal, αντιπρόεδρο της κατηγορίας περιποίησης ρούχων της P&G στην Ευρώπη, ήταν «η εύκολη χρήση, αλλά και η δημιουργία μιας βιώσιμης λύσης που θα ήταν αποτελεσματική και λειτουργική για όλους και όχι μόνο για λίγους. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η σκληρή δουλειά απέδωσε και είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μία συσκευασία που μπορεί να είναι προσβάσιμη σε όλους, μειώνοντας το πλαστικό και τηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές της ασφάλειας των παιδιών. Το γεγονός αυτό, παράλληλα με την εξαιρετική καθαριστική δύναμη του Ariel σε χαμηλές θερμοκρασίες, αποτελεί ορόσημο στο ταξίδι μας με στόχο να συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε πλύσης».

«Κλικ» στην εξοικονόμηση ενέργειας

Οι νέες κάψουλες Ariel Pods® έχουν σχεδιαστεί ώστε να αφαιρούν αποτελεσματικά τους λεκέδες ακόμη και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι αποδεδειγμένο ότι το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να συμβάλει στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, καθώς το 60% του αποτυπώματος άνθρακα του πλυσίματος των ρούχων προέρχεται από τη φάση της πλύσης, κυρίως λόγο της θέρμανσης του νερού. Μια απλή κίνηση, όπως η μείωση της θερμοκρασίας πλύσης, μπορεί να συμβάλει στη σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός νοικοκυριού. Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν όλοι οι Ευρωπαίοι έπλεναν στους 30°C και όχι στους 40°C, θα επιτύγχαναν εξοικονόμηση 3,5 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως – ποσότητα αντίστοιχη με αυτή που θα επιτύγχανε η απομάκρυνση από τους δρόμους δύο εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Σημαντικός θα ήταν φυσικά και ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς η μείωση της θερμοκρασίας πλυσίματος από τους 60°C στους 30°C θα σήμαινε έως και 60% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια ανά κύκλο πλύσης, σε μια εποχή που τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους μείωσης των λογαριασμών ρεύματος.

Η P&G και το Ariel κάνουν πράξη τη δέσμευσή τους για δημιουργία βιώσιμων, περιβαλλοντικά φιλικών λύσεων, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους.

Καθαριότητα και μείωση πλαστικού με ένα «κλικ»-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή