Σε κρίσιμη κατάσταση το τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο – Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Σε κρίσιμη κατάσταση το τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο – Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Το τιγράκι έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων και φαίνεται πως έχει υποστεί στο παρελθόν χειρουργική επέμβαση. 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το τιγράκι, που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. 

Οι δύο τρεις πρώτες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς το μωρό ήταν σε κακή κατάσταση και αφυδατωμένο, ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον μετά από φροντίδα, ενέσεις και βιταμίνες, το τιγράκι παρουσιάζει βελτίωση χωρίς όμως να μπορεί να περπατήσει. «Είναι διαρκώς ξαπλωμένη» τόνισε ο ίδιος. 
 
Συγκεκριμένα, το τιγράκι έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων και φαίνεται πως έχει υποστεί στο παρελθόν χειρουργική επέμβαση. 

Όπως εικάζουν οι άνθρωποι του πάρκου, ενδέχεται είτε να προέρχεται από τσίρκο είτε από κάποιο εκτροφείο και ίσως το παράτησαν κοντά στο Αττικό, ώστε να το περιθάλψουν οι εργαζόμενοι.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Όπως ανέφερε ο κ. Λεσουέρ, το βράδυ λίγες ώρες προτού εντοπιστεί το τιγράκι, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να σταματά στο σημείο, να κατεβαίνει ο οδηγός του κατευθυνόμενο προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων. Εκεί παρέμεινε για ένα λεπτό προτού ξαναφύγει. 

Το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί από τις κάμερες, ωστόσο καθώς η εικόνα είναι μακρινή, δεν φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του. 

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook, το πάρκο πως «το τιγράκι βρίσκεται κατ’εντολή των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Πεντέλης σε μη επισκέψιμο χώρο. Οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή