To «διαβολοπούλι» εμφανίστηκε στην Νέα Υόρκη

To «διαβολοπούλι» εμφανίστηκε στην Νέα Υόρκη

Το όνομα του προέρχεται από τη γλώσσα των ινδιάνων Τούπι της Βραζιλίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και δύο εβδομάδες, ένα παράξενο πουλί κάθεται στα κλαδιά των δέντρων στη λίμνη Prospect Park στη Νέα Υόρκη. Δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θα επιστρέψει στο μέρος από το οποίο πιθανότατα ήρθε, στο Νότο. Το τελευταίο διάστημα, πλήθος πτηνόφιλων επισκέφθηκαν το Prospect Park ελπίζοντας να δουν το πουλί από κοντά.

Το ανίνγκα, ένα μεγάλο υδρόβιο πουλί με φιδίσιο λαιμό, έχει προστεθεί σε μια σειρά άλλων πτηνών που έχουν μεταναστεύσει βορειότερα. 

Το όνομα του πουλιού προέρχεται από τη γλώσσα των ινδιάνων Τούπι της Βραζιλίας και σημαίνει “διαβολικό πουλί”. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Κορνέλ, το συγκεκριμένο πουλί εμφανιστήκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη μετά το 1992.

Όταν μια γυναίκα, μέλος της Λέσχης Πτηνών του Μπρούκλιν το είδε, δεν πίστευε στα μάτια της. «Τι είδους παράξενος ερωδιός είναι αυτός εκεί πέρα;» θυμάται να ρωτάει.

Μπορεί το συγκεκριμένο ανίνγκα στο Μπρούκλιν να είναι μόνο του, αλλά υπήρχαν ενδείξεις ότι και άλλα ανίνγκα έκαναν εξορμήσεις ακόμα βορειότερα. Λίγες ημέρες πριν παρατηρηθεί το πουλί στο πάρκο Prospect, ο Τίμοθι Γουίνγκ εντόπισε ένα άλλο ανίνγκα στη Ρομ, περίπου 180 μίλια βόρεια της Νέας Υόρκης.

Αφού τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο, ο Γουίνγκ επιβεβαίωσε την παρατήρησή με έναν φίλο του. Μέτρησαν 22 πουλιά και τα κατέγραψαν στο eBird, τη διαδικτυακή βάση δεδομένων παρατήρησης πουλιών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ασυνήθιστη μετακίνηση του στην Νέα Υόρκη οφείλεται εν μέρει στην κλιματική αλλαγή. «Αυτό που βλέπουμε είναι πιθανότατα μετακίνηση πληθυσμού λόγω κλίματος», δήλωσε ο Άντριου Φάνσγουορθ, ερευνητής στο εργαστήριο Cornell. 

Παρατηρητές πουλιών έχουν παρατηρήσει και άλλους ασυνήθιστους φτερωτούς επισκέπτες στο Prospect Park τους τελευταίους μήνες. «Μερικά από τα είδη περιλαμβάνουν την κίτρινη καρακάξα, τον ακαντιανό μυγοχάφτη (που τώρα φωλιάζει στο πάρκο) και άλλα», δήλωσε ο Τομ Στίφενσον, παρατηρητής πουλιών του Μπρούκλιν. 

Με πληροφορίες από New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή