Λέσβος: Γεμάτος σκουπίδια ο κόλπος της Καλλονής

Λέσβος: Γεμάτος σκουπίδια ο κόλπος της Καλλονής

Μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων συλλέχθηκε από δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea και του Πανεπιστημίου Αιγαίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων συλλέχθηκε υποβρυχίως και απομακρύνθηκε από τη Σκάλα Καλλονής, από δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea και του Τμήματος Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και εθελοντές.

Απώτερος στόχος της δράσης που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα θαλάσσιας ρύπανσης.

Επί τρεις ώρες, οκτώ δύτες ανέσυραν απόβλητα κάθε είδους (λάστιχα, συσκευασίες πλαστικές και αλουμινίου, σχοινιά, υφάσματα, άγκυρες, δίχτυα κ.λπ.), από τον βυθό του αλιευτικού καταφυγίου στη Σκάλα Καλλονής, τα οποία στη συνέχεια απομακρύνονταν από δημοτικούς υπαλλήλους και εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με οχήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Παράλληλα, μέλος της οργάνωσης ενημέρωνε το κοινό αναφορικά με τους χιλιάδες τόνους αποβλήτων που καταλήγουν κάθε χρόνο στη θάλασσα της Μεσογείου, υποβαθμίζοντας σημαντικά τα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα και τραυματίζοντας ή ακόμα και θανατώνοντας τα θαλάσσια είδη.

Το παρών κατά τη διάρκεια της δράσης έδωσαν εκπρόσωποι των αλιέων της περιοχής καθώς και το Λιμεναρχείο.

Σημειώνεται πως η δράση πραγματοποιήθηκε επίσης σε Αγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Χίο και Ψαρά, με τη χρηματοδότηση της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή