ΑΒ Climate Hub: H εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων μαζί για το κλίμα!
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
αβ-climate-hub-h-εφοδιαστική-αλυσίδα-τροφίμων-μα-562928998

ΑΒ Climate Hub: H εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων μαζί για το κλίμα!

Ξηρασία, καύσωνες, δυνατές βροχές, πλημμύρες, κατολισθήσεις. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε όλο και περισσότερο τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με ακραίες καιρικές συνθήκες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και απώλεια της βιοποικιλότητας, μεταξύ άλλων. Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή έχει θέσει ως χρονικό ορόσημο το 2050 για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου, ενώ ο στόχος μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως τα μέσα του 21ου αιώνα στηρίζεται από την Ελλάδα και την Ε.Ε. μέσω δεσμευτικής νομοθεσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζει τη λειτουργία του πρωτοποριακού ιστότοπου AB Climate Hub, σε μια δυναμική «πράσινη» πρωτοβουλία που στόχο έχει την αφύπνιση, την ενημέρωση και την προετοιμασία της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διαδικασία μέτρησης και παρακολούθησης του ανθρακικού της αποτυπώματος. Προσκαλώντας σε συμμετοχή όλους τους συνεργάτες της, η ΑΒ Βασιλόπουλος συγκεντρώνει και παρουσιάζει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Με μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, 2,2 εκατομμύρια πελάτες και ένα δίκτυο 580 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, η ΑΒ Βασιλόπουλος θέτει τις βάσεις για πιο ανθεκτικές επιχειρήσεις, φροντίζοντας το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Ως μέρος της πρωτοβουλίας Science Based Target (SBTi), η ΑΒ Βασιλόπουλος στοχεύει να επιτύχει 37% μείωση των εκπομπών αερίων του άνθρακα στην εφοδιαστική της αλυσίδα έως το 2030, με αφετηρία το 2020 και να τις μηδενίσει μέχρι το 2050. Μέσα από το AB Climate Hub, καλεί τους προμηθευτές της να σταθούν στο πλευρό της, ώστε να θέσουν από κοινού μεμονωμένους στόχους για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να παρακολουθούν την πρόοδό τους σε ετήσια βάση.

ΑΒ Climate Hub: H εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων μαζί για το κλίμα!-1

Τι πρέπει να κάνουν οι συνεργάτες-συνοδοιπόροι σε αυτό το κοινό ταξίδι προς την κλιματική ουδετερότητα; Τρία είναι τα βασικά βήματα, στα οποία καλούνται να επικεντρωθούν: Να υπολογίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα ακολουθώντας το πρωτόκολλο Greenhouse Gas Protocol (GHG), να δεσμευτούν στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) θέτοντας στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων και να κοινοποιούν στην ΑΒ Βασιλόπουλος σε ετήσια βάση τις εκπομπές τους σε άνθρακα Κατηγορίας 1-2-3. Και τα τρία βήματα, που ήδη εφαρμόζει η ΑΒ Βασιλόπουλος, παρουσιάζονται αναλυτικά και με λεπτομέρεια μέσα από το AB Climate Hub. Βίντεο με οδηγίες, προτάσεις και συμβουλές για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ενώ όλες οι απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν online, διευκολύνοντας τους χρήστες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή