Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου

Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου

Με βάρος επτά κιλών, το μωρό ιπποποταμάκι -του οποίου του όνομα θα τεθεί σε ψηφοφορία- γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, και μαζί με τους γονείς του, Λίζι και Τζαμάλ, είναι οι μοναδικοί πυγμαίοι ιπποπόταμοι στον ζωολογικό κήπο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, προκαλώντας ευφορία στους περιβαλλοντολόγους. 

Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων –του απειλούμενου αυτού μικρόσωμου υποείδους ιπποποτάμου– σε αιχμαλωσία είχε περιπλέξει σοβαρά τις προσπάθειες αναπαραγωγής του είδους. Ως εκ τούτου, το ότι το μωρό ιπποποταμάκι ήταν αρσενικό προκάλεσε «απόλυτο ενθουσιασμό» περιγράφει στο Reuters η Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρος άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου. 

Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου-1
Φωτ.: REUTERS/Stelios Misinas

Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου-2
Φωτ.: REUTERS/Stelios Misinas

«Αυτά είναι τα πρώτα γεννητούρια στον ζωολογικό κήπο για το 2024. Και τι γεννητούρια!» δήλωσε η ίδια. 

Με βάρος επτά κιλών, το μωρό ιπποποταμάκι –του οποίου του όνομα θα τεθεί σε ψηφοφορία– γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, και μαζί με τους γονείς του, Λίζι και Τζαμάλ, είναι οι μοναδικοί πυγμαίοι ιπποπόταμοι στον ζωολογικό κήπο.

Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου-3
Φωτ.: REUTERS/Stelios Misinas

Ο ιπποπόταμος, μοναχικός και νυκτόβιος από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μαμά του για δύο μήνες μέχρι να βγει στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

«Κάθε γέννηση πυγμαίου ιπποποτάμου σε αιχμαλωσία είναι εξαιρετικά σημαντική. Χαιρόμαστε που θα δούμε το μωρό αυτό να μεγαλώνει και να γίνεται ένας υγιής ενήλικος ιπποπόταμος που ελπίζουμε πως κάποια μέρα θα αναπαραχθεί», λέει η ίδια. 

Πυγμαίο, απειλούμενο και… αγόρι – Ευφορία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη γέννηση σπάνιου ιπποποτάμου-4
Φωτ.: REUTERS/Stelios Misinas

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι απαντώνται σε βάλτους και τροπικά δάση στη δυτική Αφρική. Η Διεθνής Eνωση για τη Διατήρηση της Φύσης τα έχει καταχωρίσει στα απειλούμενα είδη, καθώς εκτιμάται πως μόλις 2.000-2.500 άτομα έχουν απομείνει ακόμη στη φύση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή