Δήμος Βόλβης: Χωματερή σε προστατευόμενη περιοχή NATURA – Συνελήφθη αντιδήμαρχος

Δήμος Βόλβης: Χωματερή σε προστατευόμενη περιοχή NATURA – Συνελήφθη αντιδήμαρχος

Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλβης και δύο οδηγοί φορτηγών συνελήφθησαν για παράνομη εναπόθεση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων σε δασική περιοχή, εντός της ζώνης προστασίας NATURA

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλβης και δύο οδηγοί φορτηγών συνελήφθησαν για παράνομη εναπόθεση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων σε δασική περιοχή, εντός της ζώνης προστασίας NATURA. 

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υποβάθμιση περιβάλλοντος, προσμετρώντας επιβαρυντικές περιστάσεις, καθώς παραβιάζεται δασική νομοθεσία και η πρακτική ελλοχεύει σοβαρό κίνδυνο.

Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν να πετάνε ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων αλλά και έπιπλα, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου αντιδημάρχου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η δίωξη του τελευταίου αφορά ηθική αυτουργία.

Οπως μάλιστα προέκυψε, επί πέντε χρόνια έριχναν ογκώδη αντικείμενα, και κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, σε περιοχή εντός ζώνης προστασίας NATURA καθώς και σε ζώνη προστασίας Εθνικού Πάρκου. 

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή από την οποία καλύφθηκε εν μέρει ένα ρέμα.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Βόλβης διαψεύδει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας παράνομου ΧΥΤΑ ενώ για 54χρονο δημοτικό λειτουργό της προηγούμενης δημοτικής θητείας, που φέρεται να εμπλέκεται, η έρευνα θα συνεχιστεί και αναμένεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Πηγή ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή