Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια θα ζήσει φέτος η Ευρώπη

Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια θα ζήσει φέτος η Ευρώπη

Η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση για τη θερμοκρασία του καλοκαιριού 2024 στην Ευρώπη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF), που αναδημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.  

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει ακόμα και 2,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση τις αντίστοιχες τιμές της περιόδου 1993 – 2016. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κανένα σενάριο δεν δείχνει χαμηλότερες θερμοκρασίες, οπουδήποτε στην Ευρώπη. 

Προς το παρόν, το «σκήπτρο» της χρονιάς με το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών κρατά το 2022. 

Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια θα ζήσει φέτος η Ευρώπη-1
Στο γράφημα καταγράφονται οι παρελθοντικές προγνώσεις κάθε Μαΐου από το 2017 μέχρι σήμερα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο) με τις γκρι μπάρες να δείχνουν την αβεβαιότητα στις αποκλίσεις των τιμών από την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016 και τους γκρι κύκλους να δείχνουν τις ακραίες προγνωστικές τιμές όλων των διαθέσιμων σεναρίων. Τα κόκκινα στίγματα «Χ» δείχνουν τις πραγματικές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς μετά το πέρας των προγνωστικών περιόδων, μέσα από τα οποία διαπιστώνεται ότι το μοντέλο του ECMWF έχει προβλέψει μέχρι στιγμής με μεγάλη ακρίβεια τη γενική πορεία της θερμοκρασίας στην Ευρώπη το καλοκαίρι, και ελαφρώς υποεκτιμά τις πραγματικές τιμές – Πηγή: meteo.gr
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT