Εντός δύο μηνών το εμβόλιο της AstraZeneca, ίσως και ως τα Χριστούγεννα

Εντός δύο μηνών το εμβόλιο της AstraZeneca, ίσως και ως τα Χριστούγεννα

Στις επόμενες εβδομάδες τα τελικά αποτελέσματα των μελετών.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών μελετών για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της ΑstraZeneca, ενώ δεν αποκλείεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και μέχρι τα Χριστούγεννα, κατά δήλωση της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τα στοιχεία ως τώρα έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της ΑstraZeneca δημιουργεί ανοσία τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους. Τα τελικά αποτελέσματα των μελετών αναμένονται σε λίγες εβδομάδες, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρία στην ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Είναι μάλιστα τόσο ενθαρρυντικά, όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα των μελετών, ώστε προστίθεται πως τα εμβόλια αναμένεται να είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2021, ή ακόμη και στα Χριστούγεννα του 2020.

Επιπλέον η ΑstraZeneca ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις κλινικές δοκιμές της στις ΗΠΑ σε 40.000 εθελοντές, από 30.000 που είχε ανακοινώσει παλαιότερα. Οι δοκιμές στις ΗΠΑ είχαν στις 6 Σεπτεμβρίου λόγω αναφοράς για νευρολογικές παρενέργειες, αλλά επανεκκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου.

Παράλληλα πολλές ακόμη χώρες συμφώνησαν να δεχθούν τις δοκιμές του εμβολίου της ΑstraZeneca όπως η Χιλή και το Περού. Να σημειωθεί ότι η Χιλή ήδη έλαβε την Τετάρτη την πρώτη παρτίδα δόσεων του κινεζικού εμβολίου Sinovac.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή