Μία για όλες, όλες για μία

Η Caroline Wozniacki γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας Advantage Hers και στέκεται στο πλευρό των γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς νιώθει μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τη διάγνωση μια χρόνιας φλεγμονώδους νόσου; Πώς μπορεί να εξασφαλίσει την ψυχολογική υποστήριξη που στο εξής θα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ για να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα; Και κυρίως, πώς θα καταφέρει να μάθει να ζει με τη νόσο και τα συμπτώματά της, εξασφαλίζοντας ποιότητα στην καθημερινότητά της;

Η νέα διεθνής καμπάνια Advantage Hers στέκεται ενεργά στο πλευρό των γυναικών που πάσχουν από χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Συμπράττοντας με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Caroline Wozniacki, η οποία το 2018 διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB δημιουργεί μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία για την υγεία, που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Στόχος της, να ενημερώσει και να ενδυναμώσει τις εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, ώστε να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους.

Μία για όλες, όλες για μία-1

Περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες, επηρεάζονται από χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους. Η συναισθηματική και σωματική πίεση που υφίστανται είναι τεράστια, με την επιβάρυνση για τις γυναίκες να είναι κατά κανόνα μεγαλύτερη έναντι των ανδρών. Ο χρόνιος πόνος, η συνεχής κόπωση, οι γαστρεντερικές επιπλοκές και οι συχνές λοιμώξεις, σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους, διαβήτη και καρδιακής νόσου δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Στις προκλήσεις έρχονται να προστεθούν η καθυστερημένη διάγνωση για ορισμένες από αυτές τις παθήσεις αλλά και η ανησυχία για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

Μία για όλες, όλες για μία-2

Η Advantage Hers είναι εδώ για καθεμία ξεχωριστά από τις εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ζουν με μια χρόνια φλεγμονώδη ασθένεια. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Caroline Wozniacki, μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν: Βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον εαυτό τους, εγκαινιάζοντας μια στενή συνεργασία  με τον γιατρό τους, φροντίζοντας τη διατροφή τους, ακολουθώντας έναν δραστήριο τρόπο ζωής και αντλώντας υποστήριξη από τους κοντινούς τους ανθρώπους. Στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστείτε την πάθησή σας και να συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε προκειμένου να συμμετάσχετε ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη φροντίδα σας. Οι συμβουλές της Caroline Wozniacki, βασισμένες στην προσωπική της εμπειρία, θα σας δώσουν την ώθηση που χρειάζεστε για να γυρίσετε σελίδα στην καθημερινότητά σας, ενώ ο οδηγός συζήτησης υγειονομικής περίθαλψης θα σας βοηθήσει να θέσετε σε σωστή βάση την επικοινωνία με τον γιατρό σας. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Για να συμμετάσχετε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γυναικείας ενδυνάμωσης, επισκεφθείτε την πλατφόρμα Advantage Hers, ακολουθήστε την Caroline Wozniacki στα κοινωνικά της κανάλια και κοινοποιήστε τις δικές σας ιστορίες χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Καμία γυναίκα με χρόνια φλεγμονώδη νόσο δεν θα είναι μόνη της από εδώ και πέρα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή