Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια (βίντεο)

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια (βίντεο)

Μια ημέρα νωρίτερα άρχισε η άφιξη των πρώτων δόσεων του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε στην Ελλάδα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, μέσω του Προμαχώνα η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech και αναμένεται πλέον να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς, εξειδικευμένους χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είναι επικεφαλής της επιτροπής υποδοχής των εμβολίων.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είναι επικεφαλής της επιτροπής υποδοχής των εμβολίων.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει, εκτός απροόπτου, την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της Ελλάδας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις.

«Είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που μπορούμε να έχουμε», είπε στην τηλεόραση του Σκάι το βράδυ των Χριστουγέννων η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης λοιμωξιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σκάι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή