Ν. Σύψας: Αν σκάσει η Αθήνα, η τροπή θα είναι άσχημη

Ν. Σύψας: Αν σκάσει η Αθήνα, η τροπή θα είναι άσχημη

Θέλει προσοχή το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, που αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας έκρουσε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η εξάπλωση της πανδημίας παρουσιάζει μεν μια σταθεροποίηση, αλλά υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα ανά την Ελλάδα, τα μισά από τα οποία εντοπίζονται στην Αττική, δήλωσε.

Με δεδομένο ότι ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας κινείται άνω του 4%, ο κ. Σύψας εξέφρασε τον φόβο για περαιτέρω διασπορά, τονίζοντας ότι μπορεί εκεί να φύγει εκτός ελέγχου.

«Εάν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή», εκτίμησε, τονίζοντας ότι κάθε άλλο παρά έχει περάσει ο κίνδυνος, ο κορωνοϊός παραμένει παρών και ένα τρίτο κύμα δεν αποκλείεται. «Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική, τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο», προειδοποίησε.

Παράλληλα είπε ότι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται την 1η Φεβρουαρίου, αλλά χρειάζεται προσοχή διότι τα παιδιά των γυμνασίων και λυκείων συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικες.

Όσο για τον κλάδο της εστίασης, επανέλαβε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμά του καθώς θεωρείται εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή