ΥΓΕΙΑ

Μπουρλά: Πέρασε στη 2η φάση δοκιμών το φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Με ανάρτησή του στο Twitter, o CEO της Pfizer γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι δοκιμές για το αντιικό της φάρμακο

mpoyrla-perase-sti-2i-fasi-dokimon-to-farmako-tis-pfizer-kata-toy-koronoioy-561482431

Την έναρξη της δεύτερης φάσης μελετών για το φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Τwitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανακοίνωσε πως η εταιρεία προχωράει στη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί». Το φάρμακο θα χορηγείται από το στόμα.

«Για να νικήσουμε τον ιό θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια όσο και τα φάρμακα» υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pfizer, στην κλινική δοκιμή θα λάβουν μέρος περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

H δοκιμή αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος κλινικής ανάπτυξης με πολλές εν εξελίξει και προγραμματισμένες κλινικές δοκιμές για την αξιολόγηση του υποψήφιου «πρώιμης παρέμβασης για πιθανή χρήση σε ευρεία κλίμακα πληθυσμού ασθενών» φαρμάκου.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο.