Καθημερινή, Athens Health Summit – Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ

Καθημερινή, Athens Health Summit – Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ

Πάνω από 1 δισ. ευρώ προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον τομέα της υγείας, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1 δισ. ευρώ προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον τομέα της υγείας, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο «Καθημερινή 1st Health Summit».

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος εξήγησε ότι συμπεριλαμβανομένων και των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. Ευρώ.

Όσον αφορά το τι ακριβώς προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την υγεία, ο κ. Σκυλακάκης παρέπεμψε στην ψηφιακή μετάβαση, στην υιοθέτηση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, στα ψηφιακά πρωτόκολλα, στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων, καθώς και στις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών.  

Θα περιλαμβάνει, επίσης, όπως έσπευσε να προσθέσει, και το μεγάλο πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». «Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και μια μεγάλη πρόκληση, ώστε να απορροφηθούν τα χρήματα στη βάση του νέου νοσοκομειακού χάρτη, γιατί πρέπει και να εκσυγχρονίσουμε και να μεταρρυθμίσουμε» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός. 

Ερωτηθείς για το ιδιωτικό και το δημόσιο, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το σύστημα υγείας ως κάτι ενιαίο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να βάζουμε ένα «κινεζικό τείχος» μεταξύ αυτών των δύο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα του δημοσίου και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού. «Μόνο όταν υπάρχει σωστή όσμωση, υπάρχει και ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας» σχολίασε, χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει ένα μαγικό μέρος ή ένας μαγικός τρόπος για να γεννήσουμε χρήματα. «Κάθε δαπάνη είναι ένα μελλοντικό φορολογικό έσοδο» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή για καμία κρίση» και ότι «πρέπει να είμαστε συνετοί».

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 θα έχει αυξημένες μόνιμες δαπάνες για την υγεία. «Ελπίζω και εύχομαι να έχει μειωμένες έκτακτες δαπάνες για τον Covid. Eίχαμε περίπου 1 δισ. δαπάνες για τον Covid το 2021».

«Για του χρόνου έχουμε προβλέψει λιγότερα χρήματα, σημαντικά λιγότερα. Έχουμε όμως αύξηση των μόνιμων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για το φάρμακο. Θα περιέχονται και τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, κυρίως για το πρόγραμμα της πρόληψης» σημείωσε εκ νέου.

Τέλος, ερωτηθείς για τα θετικά του 2021, ο κ. Σκυλακάκης επικαλέστηκε την αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης στον τουρισμό, την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Ειδήσεις σήμερα

Live: Καθημερινή – Athens Health Summit 2021: Όλες οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

⇒ Καθημερινή Summits – Health, Ν. Χρηστάκης: Ο ιός είναι το πρόβλημα και όχι τα μέτρα

Καθημερινή Summits, Health – Θ. Πλεύρης: Η ορθή επιλογή είναι να μείνουν ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία

Καθημερινή Summits, Health – Peter Piot: Με την τρίτη δόση θεωρείται ολοκληρωμένος ο εμβολιασμός

Καθημερινή Summits – Health, έρευνα διαΝΕΟσις: Στόχος για τα δημόσια νοσοκομεία να γίνουν καλύτερα από τα ιδιωτικά

Καθημερινή Summits – Health, Αδ. Γεωργιάδης: Έχουμε κοσμογονία επενδύσεων στην υγεία

Καθημερινή Summits, Health: Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή