#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
zerostigma-νίκησε-τον-φόβο-του-στίγματος-και-κ-561618772

#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»

Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV από την Gilead Sciences Ελλάδας.

Στην καταπολέμηση του φόβου και του στιγματισμού που περιβάλλει την εξέταση για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός HIV ήταν αφιερωμένη η φετινή ενημερωτική εκδήλωση της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences Ελλάδας στην Πλατεία Μοναστηρακίου, με σύνθημα #ZeroStigma

#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»-1

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα AIDS και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ανακάλυψη του ιού HIV, η Gilead Sciences Ελλάδας με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’ άδραξε την ευκαιρία για να αναδείξει την αξία της εξέτασης για τη διάγνωση της HIV λοίμωξης, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίζει αν έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Μοναστηρακίου, εκατοντάδες πολίτες εύκολα και γρήγορα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο, δίνοντας μια σταγόνα αίμα στο εξειδικευμένο προσωπικό του Checkpoint. Παράλληλα, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, του δημοσιογραφικού, καλλιτεχνικού και ιατρικού χώρου προσήλθαν για να υποστηρίξουν τη δράση και να κάνουν το τεστ για τον HIV, στέλνοντας το μήνυμα πως ο ιός μας αφορά όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλετικής καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»-2

Στο πλαίσιο του #ZeroStigma, οι πίσω όψεις αστικών λεωφορείων που διασχίζουν καθημερινά τους δρόμους της Αθήνας, οι προθήκες των στάσεων, οι συρμοί και οι στάσεις του μετρό ντύθηκαν με τα εικαστικά της καμπάνιας διαδίδοντας με έξυπνο τρόπο το μήνυμα του αποστιγματισμού της εξέτασης για τον HIV. Η Πύλη του Αδριανού φωταγωγήθηκε στο κόκκινο χρώμα, αναγνωρίζοντας τον ανθρωπιστικό και συμβολικό χαρακτήρα της δράσης, ύστερα από ευγενική παραχώρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»-3

Τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #ZeroStigma, που έφερε κοντά την ιατρική κοινότητα, τους ασθενείς, την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι: Βασίλης Οικονόμου, Θανάσης Κοντογεώργης, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιάννης Κεχρής, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιώργος Παπαδάκης, Φοίβος Παπαδάκης, Ρίτσα Μπιζόγλη, Κατερίνα Διδασκάλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Καραμίχος, Δημήτρης Μοθωναίος, Στέλιος Παρλιάρος, Νίκη Λυμπεράκη, Σταύρος Θεοδωράκης, Γωγώ Μπρέμπου, κ.ά.

#ZeroStigma: «Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV»-4

«Η Επιστήμη τα τελευταία 40 χρόνια έχει πετύχει θεαματική πρόοδο στην αντιμετώπιση της λοίμωξης HIV. Το AIDS, μια ασθένεια που κάποτε οδηγούσε τον ασθενή στον θάνατο, σήμερα χάρη στις καινοτόμες αντιρετροϊκές αγωγές είναι πια μια χρόνια νόσος με τους πάσχοντες να απολαμβάνουν μια φυσιολογική καθημερινότητα με καλή ποιότητα ζωής. Οι απλές και αποτελεσματικές αυτές θεραπείες καθιστούν το ιικό φορτίο μη ανιχνεύσιμο και τη νόσο μη μεταδοτική. Όμως, το κοινωνικό στίγμα, ο φόβος και η άγνοια εξακολουθούν να περιβάλλουν τον ιό HIV. Η Gilead Sciences Ελλάδας διαχρονικά στηρίζει την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον HIV. Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS συνδράμουμε ενεργά στον κοινωνικό αποστιγματισμό των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη HIV, καλώντας όλους να κάνουν μια απλή και ανώδυνη εξέταση», αναφέρει o κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδας και Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή