Βιταμίνη D ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βιταμίνη-d-ο-σύμμαχος-του-ανοσοποιητικ-561734467

Βιταμίνη D ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού

Είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια επισημαίνουν το σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D και την ευεργετική της δράση στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, στη σωστή ανάπτυξη των οστών, στον έλεγχο του σακχάρου και στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων και σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η επαφή της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας με το δέρμα μας οδηγεί στη σύνθεση βιταμίνης D. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία δρα και ως ορμόνη και επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων. Άλλες πηγές πρόσληψης είναι ορισμένες τροφές, ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, αλλά και τα αυγά ή το μουρουνέλαιο. Άτομα τα οποία έχουν ελάχιστη ή μηδενική έκθεση στον ήλιο, όπως κυρίως οι ηλικιωμένοι, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, ή άτομα τα οποία αποφεύγουν λόγω δερματικών παθήσεων ή εξαιτίας των απαιτήσεων της εργασίας τους τη συστηματική έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχουν έλλειψη της βιταμίνης D.

Βιταμίνη D ο σύμμαχος του ανοσοποιητικού-1

Η Ελλάδα έχει ταυτιστεί με την ηλιοφάνεια κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, στη χώρα μας σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%, παρατηρείται έλλειψη της βιταμίνης D. Η ηλικία, το γεωγραφικό πλάτος, το χρώμα του δέρματος και η χρήση αντηλιακών προϊόντων μπορεί να επηρεάσουν το βαθμό σύνθεσης βιταμίνης D. Ακόμη οι τιμές της στον οργανισμό δεν παραμένουν σταθερές και εμφανίζουν εποχική διακύμανση, είναι διαφορετικές το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα. Το αδικαιολόγητο αίσθημα κόπωσης, πόνοι στα οστά ή στην πλάτη, είναι ορισμένα από τα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν την έλλειψη αυτής της βιταμίνης στον οργανισμό και σε αρκετές περιπτώσεις συστήνεται η χορήγηση συμπληρωμάτων.

Το D3Fix της Uni-Pharma είναι ένα από τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην αντιμετώπιση της έλλειψης ή ανεπάρκειας της βιταμίνης D στον οργανισμό. Ανάλογα με τις ανάγκες χορήγησης υπάρχουν τα D3fix 1.200IU με 60 διχοτομούμενα δισκία για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας και το D3fix Max των 4.000IU με 60 διχοτομούμενα δισκία, για την αντιμετώπιση της έλλειψης σε βιταμίνη D. Για να υπάρξει ευεργετική δράση συστήνεται καθημερινή χαμηλή δόση, η οποία καθορίζεται από την ηλικία και το βαθμό ανεπάρκειας της βιταμίνης, βάσει και των σχετικών συστάσεων του θεράποντος γιατρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή