Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

«Η αντικατάσταση είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας», λένε κυβερνητικές πηγές.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η αποχώρηση του κ. Ζαούτη, εντάσσεται στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών στον ΕΟΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, προ ημερών ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στον ΕΟΔΥ, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Στέλιος Ορφανός.

Υπενθυμίζεται πως ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΟΔΥ στις 5 Οκτωβρίου του 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού.

Προσθέτουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προϊστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως.

Συμπληρώνουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, σημειώνουν ακόμη.

Η επιστολή παραίτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή παραίτησής του, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΕΟΔΥ ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για την Δημόσια Υγεία στη χώρα, εν μέσω πανδημίας, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Αγαπηδάκη καθώς και τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη. 

Τονίζει ότι θα επικεντρωθεί σε νέα ακαδημαϊκά καθήκοντα στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στην Εκπαίδευση, θεωρώντας ότι πλέον ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος. 

Αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο του κύκλου αυτού επιτεύχθηκε ο μετασχηματισμός του ΕΟΔΥ σε σύγχρονο οργανισμό με κύρος και εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επίσης σημειώνει ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Οργανισμό έχει ήδη εκπονηθεί με βάση τα Γαλλικά πρότυπα

Δηλώνει ακόμη την ικανοποίησή του ότι ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην τεράστια ευθύνη που ανέλαβε στο διάστημα της πανδημίας και ότι ο ίδιος θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του οργανισμού και της Δημόσιας Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή