Φίλτρα νερού: γιατί χρειάζονται και ποιά είναι η καλύτερη λύση!

Φίλτρα νερού: γιατί χρειάζονται και ποιά είναι η καλύτερη λύση!

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νερό των πόλεων είναι πόσιμο, άρα δεν περιέχει φυτοφάρμακα, εξασθενές χλώριο, μόλυβδο, αρσενικό και άλλες ουσίες που καθιστούν το νερό επικίνδυνο. Επομένως για ποιο λόγο πρέπει να εγκαταστήσω φίλτρο νερού  που θα αφαιρεί συστατικά που δεν υπάρχουν στο πόσιμο νερό;

Κανένας λόγος. Τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό.

Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. Επίσης, καθώς το νερό ταξιδεύει μέσα από ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης, που περιέχει σκουριά και βρωμιά, για να φτάσει έως τις βρύσες μας, έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι μας μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών.

Ο λόγος επομένως που κάνει απαραίτητη την εγκατάσταση φίλτρου νερού, είναι για να απαλλάξουμε το νερό μας από το χλώριο και τα ιζήματα. 

 

Μην ξεχνάμε, επίσης, πόσο αναγκαίο είναι να έχουμε καθαρό νερό από τη βρύση μας, αφού η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να το πίνουμε, αλλά και στο να πλένουμε όλα μας τα φαγώσιμα καθώς και να τα μαγειρεύουμε σε αυτό. 

 

Είναι απαραίτητο το φίλτρο νερού εάν βράζω το νερό που πίνω; 

Είναι αλήθεια ότι ο βρασμός εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό. Δεν εξουδετερώνει όμως τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου. Επομένως μόνο το φιλτραρισμένο νερό μας παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία μέσα από όλες τις χρήσεις του νερού της βρύσης. 

 

Και πώς να επιλέξω το κατάλληλο φίλτρο; 

«Φιλτράρετε» τι σας υπόσχονται πριν προβείτε στην αγορά του!

•  Η αγορά σήμερα κατακλύζεται από πληθώρα εταιριών που πουλούν φίλτρα που υπόσχονται να μετατρέψουν μη πόσιμο νερό (με αρσενικό, μόλυβδο και άλλες επικίνδυνες ουσίες) σε πόσιμο.

•  Επιλέξτε φίλτρο για τις πραγματικές ανάγκες του πόσιμου νερού, δηλαδή για την αφαίρεση της γεύσης και της οσμής του χλωρίου και τη συγκράτηση των  ιζημάτων.

•  Αναζητήστε φίλτρα επώνυμα και πιστοποιημένα, όχι απλώς ελεγμένα. Πολλά φίλτρα της αγοράς δηλώνουν «ελεγμένα» σύμφωνα με πρότυπα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους.

•  Εμπιστευτείτε φίλτρα πιστοποιημένα από ανεξάρτητους , επίσημους φορείς και όχι απλώς εγκεκριμένα από μη αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πρόσωπα.

•  Επιλέξτε έναν αξιόπιστο, εξειδικευμένο προμηθευτή, με υψηλή  τεχνογνωσία.

•  Μια γερμανική ή αμερικανική σημαία στη συσκευασία δεν αποτελεί εγγύηση για τη χώρα προέλευσης ούτε για την ποιότητα του φίλτρου.

•  Εξασφαλίστε ότι το φίλτρο νερού θα αντικαθίσταται τη σωστή χρονική στιγμή από εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποίησε την εγκατάστασή του.

Η Rainbow Waters® και η 3Μ επέλεξαν και σας προτείνουν τα καταλληλότερα φίλτρα πόσιμου νερού!

Φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα 3Μ, υψηλής ροής από τη Rainbow Waters®.

•  Αφαιρούν τη γεύση και την οσμή του χλωρίου, συγκρατούν σκουριά / βρωμιά / χώμα / μικροσωματίδια / αμίαντο / κύστες παρασίτων έως 0,5μm ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη διέλευση των ωφέλιμων για τον οργανισμό στοιχείων όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

• Διαθέτουν πιστοποιήσεις από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής των ΗΠΑ (κατά τα πρότυπα NSF/ANS42 και 53) και δεν έχουν απλώς ελεγχθεί όπως συμβαίνει με άλλα φίλτρα.

• Δε μειώνουν τη ροή του νερού.

Για ποιους άλλους λόγους να επιλέξει κάποιος τη Rainbow Waters® για φίλτρο νερού;

Γιατί η Rainbow Waters®:

1. Είναι η εταιρία που όλοι γνωρίζουμε στο χώρο του νερού από το 1999. Εστιάζει στον τομέα της ποιότητας στα προϊόντα νερού που παρέχει και είναι πιστοποιημένη με ISO και HACCP από το 2005.

2. Είναι η εταιρεία που έδωσε τη δυνατότητα εγκατάστασης φίλτρου σε κάθε σπίτι, για να καταναλώνει καθαρό, υγιεινό νερό από τη βρύση του. Με την είσοδό της και σε αυτόν τον τομέα, πριν έξι χρόνια, διαμόρφωσε μια νέα οικονομική πολιτική, καθώς έως τότε η εγκατάσταση φίλτρου, σήμαινε να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία.

3. Είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που παρέχει τα επώνυμα, πιστοποιημένα  οικιακά φίλτρα νερού της 3Μ, κορυφαίας εταιρίας στα φίλτρα νερού παγκοσμίως.

4. Ο τεχνικός της Rainbow Waters® έρχεται στο σπίτι σας και τοποθετεί δωρεάν το φίλτρο κάτω από το νεροχύτη (χωρίς να φαίνεται και χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή βρύση).

5. Σας παρέχει δωρεάν τον εξοπλισμό και τη βάση του φίλτρου. Εσείς αγοράζετε μόνο  το ανταλλακτικό φίλτρο.

6. Κάθε 6 μήνες  σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνει αλλαγή του φίλτρου και σας επισκέπτεται δωρεάν για να κάνει την αντικατάσταση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα φίλτρα νερού 3Μ από τη Rainbow Waters® εδώ ή στα τηλέφωνα: 210.80.00.488 / 801.11.34.34.34

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή