Καταπολέμηση της αλλεργικής ρινίτιδας

Καταπολέμηση της αλλεργικής ρινίτιδας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργή αλλά αποτελεσματική είναι η ανοσοθεραπεία κατά της αλλεργικής ρινίτιδας με χάπια ή ενέσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οπως διαπιστώνεται, η ανοσοθεραπεία μπορεί να θεραπεύσει τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας αλλά χρειάζεται να περάσουν περίπου τρία χρόνια από την έναρξη της θεραπείας μέχρι αυτή να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως διαπιστώθηκε σε βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η ανοσοθεραπεία γίνεται είτε με μηνιαία ένεση είτε με υπογλώσσιο χάπι. Και στις δύο περιπτώσεις χάρη στην υψηλή δοσολογία γύρης που περιέχουν τα σκευάσματα ο οργανισμός αναπτύσσει ανεκτικότητα έναντι της γύρης του περιβάλλοντος, όπως και σε άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες. Οι ερευνητές του Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση Journal of the American Medical Association. Για να καταλήξουν σε συμπέρασμα πραγματοποίησαν έρευνα σε 106 πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία έκανε ανοσοθεραπεία και ή άλλη έπαιρνε ψευδοφάρμακο (placebo). Αποδείχθηκε ότι η ανοσοθεραπεία ήταν άκρως αποτελεσματική μόνο μετά τον τρίτο χρόνο της θεραπείας, αλλά η σημαντική μείωση των συμπτωμάτων μπορούσε να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Περίπου το 15% πάσχει από διαγνωσμένη αλλεργική ρινίτιδα, ενώ ένα περαιτέρω 30% ταλαιπωρείται από τα συμπτώματά της. Για το 50% των ασθενών τα συνήθη φαρμακευτικά μέσα δεν επιφέρουν αποτελέσματα ή έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Η ανοσοθεραπεία με γύρη πρέπει να ξεκινά δύο περίπου μήνες πριν από τον ερχομό της άνοιξης και να συνεχίζεται ολόκληρο τον χρόνο επί μία τριετία. Τώρα αναπτύσσονται και άλλες ανοσοθεραπείες για την αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης και τα φιστίκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή