ΥΓΕΙΑ

Καινοτομία για καλύτερη υγεία!

Καινοτομία για καλύτερη υγεία!

Τα καινοτόμα φάρμακα είναι σημαντικά για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αυξάνουν το προσδόκιμο επιβίωσης, ενώ παράλληλα μειώνουν σημαντικά τις μέρες νοσηλείας. Τα πρόσφατα αυτά δεδομένα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης  έχουν δημιουργήσει μια νέα πρόκληση: την κατάλληλη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων στον γηράσκοντα πληθυσμό.

Η Sanofi είναι μια διεθνής εταιρία στον τομέα των βιοεπιστημών, που επενδύει 6 δισ. ευρώ ετησίως για Έρευνα και Ανάπτυξη με στόχο να μετατρέψει την επιστημονική καινοτομία σε θεραπευτικές λύσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων υγείας, που είτε αφορούν λίγους ανθρώπους με σπάνιες νόσους, όπως τα αθροιστικά λυσοσωμικά νοσήματα (LSDs), ή χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με πολλαπλή σκλήρυνση, ή εκατομμύρια ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην Ελλάδα η Sanofi προσφέρει θεραπευτικές λύσεις που υποστηρίζουνε καθημερινά έως και 1 εκατομμύριο ασθενείς, για να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθήσεις, όπως υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, και να ενδυναμώσουν τη ζωή τους.

Καινοτομία για καλύτερη υγεία!-1

Σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία για τον σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα, φαίνεται ότι ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι με διαβήτη ζουν στη χώρα μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν αρρύθμιστοι αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών. Για περισσότερα από 90 χρόνια, η Sanofi καινοτομεί αναπτύσσοντας αποτελεσματικές θεραπείες, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για να προσφέρει στα άτομα με διαβήτη μία πιο υγιή και παραγωγική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία δημιούργησε την ιστοσελίδα www.mydiabetes.gr, όπου τα άτομα με δυσκολία ρύθμισης του σακχάρου μπορούν να ενημερωθούν και να βρουν ερωτήσεις για τη συζήτηση με τον γιατρό τους.

Καινοτομία για καλύτερη υγεία!-2

Τα τελευταία χρόνια η πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι στην Ελλάδα βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της νόσου. Οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση βιώνουν συναισθηματικές και σωματικές προκλήσεις, με σημαντικές κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις που επηρεάζουν τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους. Ως συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι υγείας, η Sanofi προτείνει λύσεις που αναστέλλουν την εξέλιξη της νόσου και ενισχύουν τις ζωές των ασθενών, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στη κανονική ζωή τους.

Καινοτομία για καλύτερη υγεία!-3

Σε κάθε περίπτωση η υγεία μας είναι σημαντική και οφείλουμε να τη διασφαλίζουμε ακόμα και σε πιο ήπιες περιπτώσεις, όπως μπορεί να είναι ένα κρυολόγημα, η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία και η καούρα που πολλές φορές μας ταλαιπωρούν και δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Και σε αυτές τις καταστάσεις, διατίθενται εξειδικευμένοι τρόποι αντιμετώπισης που μας βοηθούν να μη χάσουμε στιγμές από τη ζωή μας.

Η υγεία είναι ένα αγαθό που έχει πραγματική αξία. Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας μας προφέρουν αποτελεσματικές θεραπείες για να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή!