HOPEgenesis ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε.: Η HOPEgenesis γιόρτασε τα 2 χρόνια δράσης της

HOPEgenesis ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε.: Η HOPEgenesis γιόρτασε τα 2 χρόνια δράσης της

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis γιόρτασε εχθές, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, τα 2 χρόνια δράσης της στο χώρο του Ωδείου Αθηνών. Το «παρόν» έδωσαν περισσότεροι από 700 φίλοι της HOPEgenesis από τον επιχειρηματικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο, στηρίζοντας την προσπάθεια ανατροπής του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για το έργο της HOPEgenesis με απώτερο στόχο την απόκτηση περισσότερων φίλων και υποστηρικτών στην προσπάθειά της να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis, Δρ. Στέφανος Χανδακάς, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ενημέρωσε για το έργο της οργάνωσης τα 2 αυτά χρόνια παρουσιάζοντάς τους τον απολογισμό της. Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς δήλωσε: «Έχουν έρθει στον κόσμο 22 υγιή μωρά με την αρωγή της HOPEgenesis και τους αμέσως επόμενους μήνες περιμένουμε ακόμη 8 μωρά από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας όπου τα τελευταία χρόνια είχαν σημειώσει ελάχιστες ή και μηδενικές γεννήσεις. Τα νούμερα μπορεί να φαίνονται μικρά, τα ποσοστά όμως είναι τεράστια.»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να εγγραφεί ως #FILOS2018 και να συνδράμει με το δικό του τρόπο στο έργο της HOPEgenesis. Με την υποστήριξη της εταιρίας Citroën πραγματοποιήθηκε η λαχειοφόρος κλήρωση στην οποία ο νικητής παρέλαβε τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου Citroën C1. Η εταιρία BARETC με το άψογα εκπαιδευμένο της προσωπικό ανέλαβε τα ποτά της βραδιάς. Επίσης, τα 18 εστιατόρια και catering της Αθήνας (Δειπνοσοφιστήριον, Μιχάλης λουκουμάδες, Μπεγνής, Ταβέρνα του Νίκου Αγόριανη, Τρελό παρέα, Different & Different, Era nuts, Gaku sushi, It catering, Kayak παγωτό, Malconi's, Menoo, Oozora, Pizza hut, TGIFridays, The Albion, The Burger Joint) έδωσαν την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις τους στον ειδικά διαμορφωμένο Food Court Area.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε το Mancode Radio και ο DJ Αντώνης Δημητριάδης που διασκέδασαν με τις μοναδικές επιλογές τους, τους φίλους της HOPEgenesis. Ο Χάρης Χριστόπουλος αποθανάτισε τους φίλους της HOPEgenesis στο ειδικά διαμορφωμένο photo room.

Παράλληλα την εκδήλωση πλαισίωσαν έργα από 16 Έλληνες καλλιτέχνες εμπνευσμένα από το θέμα της υπογεννητικότητας, την μητρότητα και την Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είναι οι: Βασμουλάκης Αλέξανδρος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί The Breeder, Βαβυλουσάκης Κωνσταντίνος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Thanassis Frissiras, Πρίγκιπας Νικόλαος, Λαγός Νίκος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Zoumboulakis, Micha Cattaui, Μηλιαρέση-Φωκά Όλγα με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Dio Horia Contemporary Art Platform, Αντσακλή Ζέττα, Κοκκινιάς Πάνος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Xippas, Αντωνάκης – Ευσταθίου Μαρία – Μυρογιάννη Μαργαρίτα – Καραστεργίου Απόστολος – Χατζημιχάλης Γιώργος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Eleftheria Tseliou, Μιχαλαριάς Νικηφόρος, Ρήγας Γεράσιμος με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί Skoufa.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη των εταιριών:  CITROËN, DIGIPRINT, BAR ETC, U.T.G., VARDAS, CREDICOM, DOLPHIN CAPITAL, GRIVALIA PROPERTIES, MOVE ART, DJ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, STYLEBOX, ANDERMATT INSURANCE CONSULTANTS, DAVLAS & PARTNERS, ZAZOO EVENT RENTALS, IMOB, ΚΡΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ, STOLI VODKA, MANCODE, MANCODE RADIO, MENOO EVENTS & PARTIES, MRCO, PSG GROUP, TYCHETECH κ.α.

Άξιος συμπαραστάτης και μέγας υποστηρικτής της δράσης της HOPEgenesis υπήρξε η AXIA Ventures Group Ltd  για μία ακόμη φορά.

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η αποστολή της HOPEgenesis  είναι να προσφέρει δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 28 νησιά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη HOPEgenesis μπορείτε να βρείτε στο www.hopegenesis.org και στο παρακάτω video:

Ενημερωτικό βίντεο HOPEgenesis 

Περισσότερα video:

Motherhood is a right

I AM HOPE #FILOS2017

Δημογραφικό, η μεγάλη «πληγή» της Ελλάδας: υπάρχει ελπίδα; (CNN Greece)

Απολογισμός 2017

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή