Mπορεί ο πόνος να είναι αφορμή για να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου;

Mπορεί ο πόνος να είναι αφορμή για να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου;

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση; Πόσες φορές έχεις πει στον εαυτό σου τη φράση «αυτό δεν μπορώ να το κάνω»;  

Όλοι κατά καιρούς έχουμε κάνει αυτές τις σκέψεις. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που κατάφεραν μέσα από τη ζωή τους να υπερβούν τον εαυτό τους, να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και κάθε πόνο και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση του Panadol Extra μας συστήνει την Κατερίνα Γιαννακοπούλου, μία γυναίκα που αποτελεί παράδειγμα δύναμης και ανθρωπιάς για όλους. Ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ακόμα και οι πιο δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις, όπως ο σωματικός πόνος δεν μπορούν να μας σταματήσουν από την επίτευξη των στόχων μας. Αρκεί να το πιστεύουμε και να το θέλουμε πραγματικά!

Όταν ένα δυσάρεστο  γεγονός έπληξε το στενό της περιβάλλον, η Κατερίνα έδωσε  την υπόσχεση να σταθεί δίπλα στους φίλους της που ζούσαν με ένα παιδί με σωματική αναπηρία, ενώ ήδη είχαν χάσει το άλλο τους παιδί.Eκείνη τη στιγμή, η Κατερίνα αποφάσισε να παραμείνει  συνοδοιπόρος όχι μόνο εκείνου του παιδιού αλλά και πολλών άλλων παιδιών με νοητική αναπηρία και αυτισμό.

Με τα χρόνια, το πάθος της, η επιμονή της και το πείσμα της την οδήγησαν σε συνεργασία και με άλλους Επιστήμονες Ειδικής Αγωγής στην ίδρυση του  Πανελλήνιου Συλλόγου «ΑΛΜΑ», με το όραμα να συμβάλλει στην  ένταξη των παιδιών αυτών  σε μια κοινωνία ίσων ευκαιρών.

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου έχει αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή  2000 παιδιών και των οικογενειών τους και αυτό ακριβώς είναι που της δίνει δύναμη να συνεχίζει και να ξεπερνάει τον σωματικό και ψυχικό πόνο της καθημερινότητας, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά του Συλλόγου Άλμα, τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζονται  για να εξελιχθούν σε ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. 

Και όταν έχεις έναν τέτοιο σκοπό, τότε κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο! Ακόμα και ο καθημερινός σωματικός πόνος  μπορεί να ξεπερασθεί όταν η ικανοποίηση που παίρνεις από το τελικό αποτέλεσμα, σε γεμίζει χαρά και ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσεις!

Όλοι κρύβουμε μέσα μας την υπερδύναμη να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας για τους συνανθρώπους μας.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κατερίνας και ας βρούμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή